ПРИСЪДА

 

15

 

град Първомай, 06.11.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на шести ноември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

К.С.

Д.М.

 

при участието на секретаря Атанаска Гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 72 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия И.Б.Ч., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с основно образование, неработещ, с известни адреси: ***, за виновен в това, че на 07.12.2011 година в град Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в маловажен случай без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество марихуана с нето тегло 0,31 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 0,6 тегловни процента на стойност 1,86 лева, поради което и на основание чл. 354а, ал. 5 във връзка с ал. 3, т. 1, предложение първо във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 5 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата пред учителите и учениците на училището, в което подсъдимият учи.

 

Осъжда подсъдимия И.Б.Ч. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 40,00 (четиридесет) лева разноски в досъдебното производство за експертиза и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Да останат приложени по делото опаковките от наркотичното вещество.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ