ПРИСЪДА

 

№ 8

 

град Първомай, 14.08.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на четиринадесети август две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

П.Д.

И.И.

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 63 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Г.М.Н., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, осъждан, без образование (неграмотен), неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 10.11.2011 година в село Виница, област Пловдив, противозаконно отнема чуждо моторно превозно средство: лек автомобил „Фолксваген Голф” с ДК № *** от владението на С.Й.А. ***, без негово съгласие, с намерението противозаконно да го ползва, като са последвали повреди на моторното превозно средство (по предния капак и маската, предния десен калник и предната лява врата, гредата на предницата на автомобила, двата фара, лявото огледало и казанчето на хидравликата на автомобила) на обща стойност 962,50 лева (обща стойност на повредените детайли на автомобила – 412,50 лева, обща стойност на услугата за демонтиране и монтаж на детайлите – 250,00 лева и обща стойност на услугата за боядисване на подменените детайли - 300,00 лева), поради което и на основание чл. 346, ал. 2, т. 1, предложение първо във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 1 във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на осем месеца.

На основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС определя първоначален строг режим за така наложеното наказание лишаване от свобода, което да се изтърпи от подсъдимия в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Осъжда подсъдимия Г.М.Н. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 75,00 (седемдесет и пет) лева деловодни разноски в досъдебното производство за експертиза и за явяване на експерт в съдебно заседание, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ