ПРИСЪДА

 

№ 6

 

град Първомай, 17.05.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на седемнадесети май две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

З.К.

П.П.

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 26 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.А.В., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан (реабилитиран), с начално образование, земеделски работник на частни начала, с адресна регистрация в *, улица 24 № 8, за виновен в това, че на 20 / 21.06.2010 година в село Караджалово, област Пловдив, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление в немаловажен случай повторно, след предварително сговаряне в немаловажен случай с А.О.А. ***, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, отнема чужди движими вещи: 250 литра дизелово гориво на обща стойност 557,50 лева (петстотин петдесет и седем лева и петдесет стотинки), от владението на „Конструциони Линее Феровиарие България – клон” КТЧ - София, без съгласие на ръководството, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 5 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 4 във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на шест месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца за срок от три години.

Възлага на основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК на съответния полицейски инспектор от РУ „Полиция” – Първомай по местоживеене на подсъдимия А.А.В. полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане.

 

Признава подсъдимия А.О.А., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, земеделски работник на частни начала, с адрес:***, за виновен в това, че на 20 / 21.06.2010 година в село Караджалово, област Пловдив, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление в немаловажен случай повторно, след предварително сговаряне в немаловажен случай с А.А.В. ***, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, отнема чужди движими вещи: 250 литра дизелово гориво на обща стойност 557,50 лева (петстотин петдесет и седем лева и петдесет стотинки), от владението на „Конструциони Линее Феровиарие България – клон” КТЧ - София, без съгласие на ръководството, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 5 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 1 във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на една година.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното и редуцирано наказание лишаване от свобода в размер на една година за срок от три години.

Възлага на основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК на съответния полицейски инспектор от РУ „Полиция” – Първомай по местоживеене на подсъдимия А.О.А. полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане.

 

Осъжда всеки от подсъдимите А.А.В. и А.О.А. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 12,50 лева (дванадесет лева и петдесет стотинки) за деловодни разноски, както и сумата от по 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ