ПРИСЪДА

 

№ 7

 

град Първомай, 12.06.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на дванадесети юни две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 2 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия С.И.А., роден на *** ***, ЕГН **********, циганин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование (със завършен седми клас, грамотен), работник в строителството в Република Гърция, с адрес:***, за виновен в това, че на 26.01.1999 година в село Добрич, област Хасково, в съучастие като извършител с Ю.И.А. ***, отвлича лице от женски пол – непълнолетната Ф.В.Б. ***, с цел да я принуди да встъпи в брак със С.И.А. ***, като деянието е довършено в село Дълбок извор, област Пловдив, поради което и на основание чл. 177, ал. 2, предложение второ във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на три месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на три месеца за срок от три години.

 

Признава подсъдимата Ю.И.А., родена на *** ***, ЕГН **********, българка, българска гражданка, омъжена, неосъждана, с начално образование, неработеща, с адрес:***, за виновна в това, че на 26.01.1999 година в село Добрич, област Хасково, в съучастие като извършител със С.И.А. ***, отвлича лице от женски пол – непълнолетната Ф.В.Б. ***, с цел да я принуди да встъпи в брак със С.И.А. ***, като деянието е довършено в село Дълбок извор, област Пловдив, поради което и на основание чл. 177, ал. 2, предложение второ във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК я осъжда на лишаване от свобода в размер на три месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на три месеца за срок от три години.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ