ПРИСЪДА

 

№ 1

 

град Първомай, 28.02.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и осми февруари две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

З.К.

К.С.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 130 по описа на Съда за 2011 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Н.Д.Х., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование (завършен 11 клас), строителен работник в чужбина, живущ ***, за виновен в това, че на 08.03.2011 година в град Първомай, област Пловдив, отнема чужди движими вещи: мобилен телефон „Нокия 1208” със СИМ-карта на „Виваком” (по договор) на стойност 25,00 лева и пари – сумата от 120 лева – всичко на обща стойност 145 лева от владението на Е.А.Ц. ***, без нейно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 194, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 4 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда подсъдимия Н.Д.Х. да заплати на пострадалата Е.А.Ц. ***, сумата от 120,00 (сто и двадесет) лева - обезщетение за причинените й от престъплението по чл. 194, ал. 1 от НК имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането - 08.03.2011 година.

 

Осъжда подсъдимия Н.Д.Х. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25,00 (двадесет и пет) лева за деловодни разноски, сумата от 50,00 (петдесет) лева за държавна такса върху уважената сума от гражданския иск, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Да се върне на собственика А.Г.Т. СИМ-карта с № *.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

2. (п)

СЗ / АГ