ПРИСЪДА

 

№ 3

 

град Първомай, 20.03.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесети март две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

З.К.

 

Д.М.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 66 по описа на Съда за 2011 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия К.Й.Г., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, осъждан, с основно образование, неработещ, живущ ***, за невинен в това на неустановена дата (за времето между 09.10.2009 година и края на месец октомври 2009 година) в село Дълбок извор, област Пловдив, да е отнел чужди движими вещи – пет пространствени кубични метра дърва за огрев от дъб на обща стойност 275,00 лева от владението на П.К.Г. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои и на основание чл. 304 от НПК го оправдава по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Отхвърля като недоказан приетият за съвместно разглеждане граждански иск, предявен от П.К.Г. ***, в размер на 275 (двеста седемдесет и пет) лева срещу подсъдимия К. *** - обезщетение за причинените от престъплението по чл. 194, ал. 1 от НК имуществени вреди.

Да се унищожат като вещи без стойност веществените доказателства:

Ø           парче от дърво с дължина 27 см и ширина 9 см с поставена в единия край марка с надпис „ДЛ Първомай ПД 18”;

Ø           парче от дърво с дължина 26 см и ширина 9 см с поставена в единия край марка с надпис „ДЛ”;

Ø           парче от дърво с дължина 22,5 см и ширина 4 см с поставена чест от марка с надпис „18”.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ