РЕШЕНИЕ

 

№ 33

 

град Първомай, 15.11.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на петнадесети ноември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя НАХД № 70 по описа на Съда за 2012 година и

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия П.Г.Н., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, вдовец, неосъждан, със средно образование, животновъд, с постоянен адрес:***, живущ ***, за виновен в това, че на 10.02.2012 година в село Поройна, област Пловдив, проявява жестокост към гръбначно животно – куче (овчарско куче, каракачанско, бяло, с черни петна), собственост на Ш.Е.К. ***, като противозаконно причинява смъртта на животното, като деянието е извършено със средство, опасно за живота на хора и животни - пневматична пушка, марка „HATSAN”, модел 125, калибър 6,35 мм, сер. № ***, с оптичен мерник „TASKO” 4Х32Е - престъпление по 325б, ал. 2, т. 2 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК осъжда обвиняемия П.Г.Н. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 130,00 (сто и тридесет) лева за балистична експертиза на досъдебното производство и за явяване на експерт в съдебно заседание.

Да се отнеме в полза на държавата вещественото доказателство, намиращо се на съхранение в РУ „Полиция” – Първомай пневматична пушка, марка „HATSAN”, модел 125, калибър 6,35 мм, сер. № ***, с оптичен мерник „TASKO” 4Х32Е.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

СЗ / АГ