РЕШЕНИЕ

 

№ 3

 

град Първомай, 24.01.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти януари през две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател:

Матей Златанов

 

при участието на секретаря Таня Петрова и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя НАХД № 1 по описа на Съда за 2012 година и

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия С.П.П., роден на *** ***, ЕГН: **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, не работи, живущ ***, за виновен в това, че на 28.10.2011 година, в гр. Първомай, област Пловдив, в маловажен случай, без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество – зелена, суха растителна маса – марихуана с нето тегло 3,119 /три цяло сто и деветнадесет/ грама и съдържание на активен компонент – тетрахидроканабиол /ТХК/ - 2,2 /две цяло и две/ тегловни процента, на обща стойност 18,71 лева /осемнадесет лева и седемдесет и една стотинки/ престъпление по чл. 354а, ал. 5 вр. с ал. 3, т. 1, пр. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 и ал. 5 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК осъжда обвиняемия С.П.П. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 40,00 (четиридесет) лева за химическа експертиза на досъдебното производство.

Вещественото доказателство – полиетиленова опаковка в плик с надпис „ХЕС 761/11 на БНТЛ-ОД МВР гр. Пловдив” и червени восъчни печати – приложено към делото, да се унищожи като вещ без стойност.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател: (п)

 

МЗ / ТП