О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е    210

гр. Първомай, 21.06.2012 год.

 

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и първи юни през две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

 

при секретаря

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 204 по описа на съда за 2012 година

за да се произнесе, взе предвид:

Производството по реда на чл. 60, ал. 4 АПК.

“Консервинвест” ООД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление с. Православен, обл. Пловдив, представлявано от управителя Д.М.Т., обжалва разпореждането, с което е допуснато предварително изпълнение на Заповед № *** година, на Кмета на Община Първомай.

Съгласно чл. 60, ал. 4 АПК разпореждането за предварително изпълнение на административния акт може да бъде обжалвано чрез административния орган пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали самият административен акт, чието предварително изпълнение е допуснато, е бил оспорен. Сам жалбоподателя сочи, че оспорената заповед не му е връчена по надлежния ред, но въпреки това я оспорва в срок и моли да бъде спряно допуснатото от административния орган предварително изпълнение. Жалбата му срещу разпореждането за допускане на предварително изпълнение на акта е била подадена чрез Община Първомай до Административен съд Пловдив на 13.06.2012година. Не сочи доказателства за датата на връчване на оспорваната заповед, като твърди, че същата не му е редовно връчена. Към жалбата няма приложени доказателства за твърденията в нея, нито е приложено копие от обжалваната заповед.

Тъй като съдът не може да прецени дали жалбата е подадена след срока по чл. 60, ал. 4 АПК, нито може да спре предварителното изпълнение на заповед, която не е приложена към жалбата, съдът следва да остави същата без разглеждане, тъй като не е обоснован правния интерес от обжалването. В самата жалба, няма дори и твърдения, че именно оспорващия обработва земеделските земи предмет на оспорваната заповед, нито са представени доказателства от него за наличие на правен интерес от спиране на предварителното изпълнение на обжалваната заповед.

По изложените съображения и на основание чл. 159, т. 5 АПК във връзка с чл. 228 АПК, Първомайският съд,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалбата на “Консервинвест” ООД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление с. Православен, обл. Пловдив, представлявано от управителя Д.М.Т. срещу разпореждането на Кмета на Община Първомай за допускане на предварителното изпълнение на Заповед № *** година.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд Пловдив в 7-дневен срок от съобщаването му.

След влизане в сила на настоящото определение, делото да се докладва за насрочване в о.с.з.

 

РАЙОНЕН  СЪДИЯ: (п)

 

МЗ / ТП