П Р О Т О К О Л № 167

 

гр. Първомай, 17.05.2012 година

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав, в открито заседание на седемнадесети май 2012 година с:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

при секретаря: Таня Петрова

сложи на разглеждане гр. д. № 79 по описа за 2012 година, докладвано от Председателя:

 

Заседанието се открива.

След изпълнение разпоредбите на чл. 142, ал. 1 от ГПК.

На именното повикване в 15:00 часа:

Молителят Я.Х.А. като баща и законен представител на К.Я.Х., редовно призован чрез адвокат Н.Ш.Б., се явява лично и с процесуалния си представител адвокат Н.Ш.Б. с пълномощно по делото.

Молителят Я.Х.А. като баща и законен представител на Х.Я.А., редовно призован чрез адвокат Н.Ш.Б., се явява лично и с процесуалния си представител адвокат Н.Ш.Б. с пълномощно по делото.

Ответникът В.Й.С., редовно призован, явява се лично.

 

Съдът докладва:

 

Съгласно Определението му от 18.04.2012 година по делото постъпва писмо изх. № ЗД № 11-0057 / 04.05.2012 година ведно със социален доклад.

 

По хода на делото:

 

Адвокат Н.Б.: Да се даде ход на делото.

Ответникът В.С.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

СЪДЪТ прикани страните към спогодба.

 

Адвокат Н.Б.: С ответницата по делото постигнахме спогодба, която молим да бъде одобрена от съда.

Родителските права на децата да бъдат предоставени на бащата, като майката ще осъществява свиждане и лични контакти с децата, всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

Майката да заплаща месечна издръжка в размер на 72,00 лева, за всяко от децата на Я.Х.А. като баща и законен представител, считано от 17.05.2012  година до  навършване  на пълнолетие  на  децата  или  настъпване  на други причини за изменение, или отмяна на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Молителят Я.А.: Съгласен съм .

Ответникът В.С.: Съгласна съм.

 

Съдът счита, че така постигнатата спогодба между страните урежда отношенията им като не е в противоречие със закона и морала и е в интерес на страните, като следва да има следният окончателен вид:

 

Родителските права на родените от съвместното съжителство деца К.Я.Х., с ЕГН ********** и Х.Я.А., с ЕГН ********** се предоставят на бащата Я.Х.А., с ЕГН **********,***.

Определя режим на свиждане на майката В.Й.С., с ЕГН **********,***, всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

Ответникът В.Й.С., с ЕГН **********,*** се задължава да заплаща на Я.Х.А., с ЕГН **********, като баща и законен представител на децата К.Я.Х., с ЕГН ********** и Х.Я.А., с ЕГН **********,*** месечна издръжка в размер на 72,00 (седемдесет и два) лева, за всяко от децата, считано от 17.05.2012 година  до навършване на пълнолетие на децата или настъпване на други причини за изменение, или отмяна на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

Молител Я.А.: (п)

 

Ответник В.С.: (п)

 

Съдът счита, че следва да одобри така постигнатата между страните спогодба, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба.

ОСЪЖДА В.Й.С., с ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РС – Първомай сумата от 103,93 лв. (сто и три лева и деветдесет и три стотинки) държавна такса.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 79 / 2012 година по описа на РС – Първомай.

Определението в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последиците на влязло в сила решение, а в частта за прекратяване на производството и присъждане на разноските подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред ОС – Пловдив.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 15:10 часа.

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

МЗ / ТП