О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   92

гр. Първомай, 22.03.2012 год.

 

           Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и втори март през две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

                                                             Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 42 по описа на съда за 2012 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Подадена е искова молба за делба на недвижими имоти.

            Молбата е оставена без движение, с разпореждане от 09.02.2012 год., до представяне на доказателства за процесуалната легитимация на страните, както и вписване на исковата молба, като е указано, че ако в едноседмичен срок от получаване на съобщението тези констатирани нередовности не бъдат отстранени, молбата ще бъде върната. Съобщението е получено от пълномощника на молителите, чрез който е подадена и молбата, на 10.02.2012 год. В дадения едноседмичен срок са представени доказателства за легитимацията на страните, но без преписи за страните и без да се представят доказателства за вписване на исковата молба. Даден е нов едноседмичен срок за представяне на копия от доказателствата за страните и вписване на исковата молба, с предупреждение, че при неизпълнение следва връщане на исковата молба. Съобщението е получено от пълномощника на ищеца на 20.02.2012 год., като в дадения едноседмичен срок е получена молба за удължаването му, която е уважена и срокът е удължен с още десет дни от изтичането му. В дадения допълнително срок, който е изтекъл на 08.03.2012 год. не са изпълнени указанията на съда, дадени с разпореждането, в срок. Ето защо следва делото да бъде прекратено, а исковата молба с приложенията – върната на ищеца.

            Поради изложеното и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК , съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 42/2012 год. по описа на РС Първомай и връща исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаване на определението и връчването му на ищеца.

 

Районен съдия: (п)

 

 

ЕК / ТП