О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е    139

гр. Първомай, 23.04.2012 год.

 

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и трети април през две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

 

при секретаря

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 19 по описа на съда за 2012 година

за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по реда на чл. 240 от ЗЗД, образувано по искова молба на „Ти Би Ай Кредит” ЕАД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление град София, община Столична, район Лозенец, улица *** № ***, представляван от законния представител В.А.Г., ЕГН **********, Изпълнителен директор на дружеството срещу И.М.А..

В хода на проведената служебна проверка съдът е констатирал нередовности на исковата молба и с Разпореждане от 02.04.2012 г. я е оставил без движение с даване на указания за отстраняването им в седемдневен срок от съобщението за това до ищеца, на осн. чл. 129, ал. 2 от ГПК. Съобщението е връчено на ищеца на 04.04.2012 г., срока за отстраняване на нередовностите е изтекъл на 11.04.2012 г. и удължаване на срока не е поскано. До настоящия момент ищеца не е изпълнил дадените указания. По тази причина и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК съдът следва да се десезира от разглеждането на молбата.

Така мотивиран, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ВРЪЩА искова молба с вх. № 311 от 24.01.2012 г., по която е образувано гр. дело № 19 по описа на ПРС за 2012 г. на ищеца „Ти Би Ай Кредит” ЕАД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление град София, община Столична, район Лозенец, улица *** № ***, представляван от законния представител В.А.Г., ЕГН **********, Изпълнителен директор на дружеството, на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 196 по описа на ПРС за 2012 г.

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Пловдивски окръжен съд в седемдневен срок от уведомяването относно изготвянето му.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

МЗ / ТП