О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е    88

гр. Първомай, 15.03.2012 год.

 

Първомайски районен съд, втори състав, в закрито заседание на петнадесети март през две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

 

при секретаря

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 601 по описа на съда за 2011 година

за да се произнесе, взе предвид:

С Разпореждане от 15.02.2012 г., съдът е указал на ищеца, да отстрани констатирани нередовности по исковата молба, като посочи имена и адреси за призоваване на ответниците. С Молби с вх. № 636 и № 635 от 13.02.2012 година, ищецът е поискал да му бъдат издадени съдебни удостоверения, по силата на които да се снабди с други от съответната служба от които да е видно кои са наследниците на ответниците А.Х.А. и П.А.Д., починали преди датата на подаване на исковата молба в съда.

Съдът е уважил искането на ищеца и е издал исканите удостоверения, като е удължил срока за отстраняване на нередовностите по исковата молба до един месец, считано от датата на подаване на молбата в съда – 13.02.2012 година.

При направената служебна проверка на 15.03.2012 година, съдът констатира, че издадените съдебни удостоверения не са получени от ищеца или от неговия процесуален представител, поради което няма как да бъдат отстраненени констатираните нередовности по исковата молба, а именно посочване на име и адрес за призоваване на ответниците. От действията на ищеца, може да се направи извод, че той се дезинтересирал от повдигнатия спор, поради което настоящото производство следва да бъде прекратено, а исковата молба върната на ищеца.

Водим от горното съдът,

 

                   О   П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 601 по описа за 2011 година на Районен съд – Първомай и ВРЪЩА Искова молба с вх. № 5006/13.12.2011 г. на ищците И.П.Г., ЕГН ********** *** и А.Д. Гайдаджиева, с ЕГН **********,***, със съдебен адрес гр. Пловдив, ул. ***, чрез адвокат С.Г.С..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в седемдневен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд Пловдив.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

 

МЗ / ТП