РЕШЕНИЕ

 

№ 114

 

град Първомай, 16.11.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на осми ноември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Таня Петрова, като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 406 по описа на съда за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид:

Молба за развод по чл. 50 от Семейния кодекс.

                                                                                                                                                           

Воден от горното и с оглед на направените от страните уточнения в съдебно заседание, Съдът:

 

РЕШИ:

 

Прекратява сключения с Акт за граждански брак № 126 / 06.10.1991 година на Община К., област Б., граждански брак между К.П.К., ЕГН **********,***, и М.Т.К., ЕГН **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите на основание чл. 50 от Семейния кодекс.

 

Одобрява постигнатото между молителите споразумение с направените искания и уточнения в съдебно заседание:

1. Страните декларират, че нямат родени от брака ненавършили пълнолетие деца – родената от брака им дъщеря Р.К.К. е пълнолетна.

2. След прекратяване на брака М.Т.К. продължава да носи брачната си фамилия К..

3. Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка един към друг по чл. 145 от Семейния кодекс.

4. Семейното жилище на улица „*” № * след развода продължава да се ползва от М.Т.К..

5. Страните декларират, че не притежават придобито общо движимо или недвижимо имущество, суми по банкови или други сметки, ценни книжа, застрахователни полици, вещни права или друго имущество, придобито по време на брака им и имащо статута на семейна имуществена общност.

6. Страните декларират, че никоя от тях няма претенции спрямо другата на каквото и да било основание - нямат претенции за уравняване на дялове по никакъв начин, нямат лични задължения, възникнали за тях преди сключването на брака им, които следва да бъдат уреждани със Споразумението.

7. Със Споразумението страните уреждат изцяло и окончателно отношенията помежду си във връзка с прекратяване на брака, като декларират, че нямат и няма да имат претенции един спрямо друг.

 

Осъжда К.П.К., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай допълнителна държавна такса в размер на 7,50 лева (седем лева и петдесет стотинки).

Осъжда М.Т.К., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай допълнителна държавна такса в размер на 7,50 лева (седем лева и петдесет стотинки).

 

Решението не подлежи на обжалване.

 

Председател: (п)

СЗ / АГ