РЕШЕНИЕ

 

№ 112

 

град Първомай, 08.11.2012 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на осми ноември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Таня Петрова разгледа докладваното от Председателя гражданско дело № 403 по описа на Съда за 2012 година и за да се произнесе, взе предвид:

Молба на основание чл. 4, ал. 1 във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 1 и т. 3 от Закон за защита от домашното насилие (ЗЗДН).

                                                                                                                                                                                             

По мотиви от горното, Съдът

 

РЕШИ:

 

Задължава С.М.Н. с ЕГН ********** и настоящ и постоянен адреси: ***, живуща ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Л.К.Б. с ЕГН ********** ***.

Забранява С.М.Н. с ЕГН ********** *** да приближава пострадалото лице Л.К.Б. с ЕГН ********** *** за срок от дванадесет месеца.

Да се издаде Заповед за защита.

Налага на С.М.Н. с ЕГН ********** и настоящ и постоянен адреси: ***, живуща ***, глоба в размер на 200,00 (двеста) лева за извършен на 05.10.2012 година акт на домашно насилие срещу Л.К.Б. с ЕГН ********** ***.

Осъжда С.М.Н. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на Районен съд .- Първомай държавна такса в размер на 25,00 (двадесет и пет) лева.

Осъжда С.М.Н. с ЕГН ********** *** да заплати на Л.К.Б. с ЕГН ********** ***, сумата от 200,00 (двеста) лева - разноски за адвокатско възнаграждение.

Да се връчат преписи от заповедта и решението на страните чрез Районно управление „Полиция” – Първомай и Първо районно управление „Полиция” - Пловдив.

Да се изпратят препис от заповедта и решението на Началниците на Районно управление „Полиция” – Първомай и Първо районно управление „Полиция” - Пловдив за сведение и изпълнение.

 

Решението и заповедта подлежат на незабавно изпълнение.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването на страните, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.

 

Председател:

(п)

 

СЗ / АГ