Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   106                       25.10.2012 година                             град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                     ВТОРИ   СЪСТАВ

На шестнадесети октомври през  две хиляди и дванадесета година, в публично заседание в  следния състав:

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов гражданско дело номер 297 по описа  за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид:

          Молба за развод по чл. 50 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

           

 Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община Първомай граждански брак между Н.П.А., ЕГН **********, с постоянен адрес: гр. П., ул. “***” № 11 и  П.Н.А., ЕГН **********, с постоянен адрес: гр. П., ул. “***” № 11, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

 

          ПОСТАНОВЯВА ползването на семейното жилище, находящо се в гр.П., ул. “***” № 11, да се предостави за ползване на съпруга Н.П.А. с п.а.

          ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата П.Н.А.  с п.а. да носи предбрачното си фамилно име Д.  

            СТРАНИТЕ заявяват, че отношение на семейното имущество са се споразумели, както следва :

           На съпруга Н.П.А., с п.а. се поставя в дял и става изключителна негова собственост следния придобит през време на брака в режим на СИО недвижим имот:

Двуетажна масивна жилищна сграда, състояща се от първи приземен етаж със застроена площ от 110 кв.м. с находящи се в него две стаи, лятна кухня, изба, коридор и стълбищна клетка и втори жилищен етаж със застроена площ от 114,70 кв.м., състоящ се от две спални, дневна, столова, кухненски бокс, санитарен възел, антре и стълбищна клетка, цялата със степен на завършеност “груб строе” по смисъла на чл.181, ал.2 от ЗУТ и процент на завършеност 95%, като сградата е построена въз основа на отстъпено право на строеж по силата на молба от 18.11.1987 година, вписана под № 13,т.І от 25.02.1987 година на Службата при вписванията при РС Първомай и реализирана каато законно построена сграда, съгласно одобрен проект от 27.07.1987 година и разрешение за строеж № 68 от 27.07.1987 година на Община Първомай, в УПИ ХV-255 с приложена улична и дворищна регулация, целият от 780 кв.м., предназначен за жилищно строителство, в кв.21 по плана на гр.Първомай от 1994 година, при граници и съседи : улица, ХVІ-254, УПИ VІ-268 и УПИ ХІV-256.

Данъчната оценка на описания имот е 20 601,60 лв., видно от удостоверение за данъчна оценка с изх. № 6610001714/13.09.2012г. на Община Първомай – МДТ.

         

Съпругата П.Н.А., с п.а., заявява, че е получила за уравнение на дела си сумата от 5 000 лв, изцяло и в брой при подписване на споразумението по чл.50 от СК.

СТРАНИТЕ декларират, че движимите  си вещи са разделили доброволно и извънсъдебно помежду си и нямат претенции един към друг в тази връзка.  

СТРАНИТЕ заявяват, че движимите вещи за обикновено потребление са поделени поравно и нямаме никакви претенции един към друг.

СТРАНИТЕ заявяват, че разноските по производството се поемат от страните, така както са извършени.

 СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящото споразумение уреждат окончателно личните си и имуществени отношения във връзка с развода си и никой от тях няма и няма да има и в бъдеще никакви претенции към другия по този повод.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,  25 лв /двадесет и пет лева/ от които внесени предварително.

ОСЪЖДА  Н.П.А., ЕГН **********, с постоянен адрес: гр. Първомай, ул. “***” № 11 да заплати държавна такса в размер на 419,53 лева  по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  П.Н.А., ЕГН **********, с постоянен адрес: гр. Първомай, ул. “***” № 11 да заплати държавна такса в размер на 107,50 лева по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

 

МЗ / НК