Р Е Ш Е Н И Е

 

  79                              01.10.2012 година.                       град   Първомай

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 ПЪВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, втори граждански състав на двадесет и седми септември 2012 година, в публичното заседание в следния състав:

                                           

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

                                                             ЧЛЕНОВЕ:

 

Секретар : Таня  Петрова

 като разгледа докладвано от съдията  ЗЛАТАНОВ гражданско дело № 289 по описа  за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

                  

Производството е по чл.7 и сл. от ЗЗДН и е образувано по молба от Л.К.Б. срещу Н.М.Н.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

                   Воден от горните мотиви, съдът

 

Р       Е       Ш     И:

 

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл.5, ал.1, т.1, т.2 и т.3 от ЗЗДН, мерки за защита от домашно насилие, извършено спрямо Л.К.Б., с ЕГН **********,***, от съжителстващия с нея внук Н.М.Н., ЕГН **********,***, като

ЗАДЪЛЖАВА Н.М.Н., ЕГН **********,***, да се въздържа от извършване на домашно насилие над Л.К.Б., с ЕГН **********,***;

ОТСТРАНЯВА за срок от 12 /дванадесет/ месеца Н.М.Н., ЕГН **********,***, от съвместно обитаваното с Л.К.Б., с ЕГН **********,***, жилище находящо се на адрес  с.Г., ул. “***” № 1;

ЗАБРАНЯВА за срок от 12 /дванадесет/ месеца на Н.М.Н., ЕГН **********,***, да приближава жилището на Л.К.Б., с ЕГН **********,*** и местата и за социални контакти и отдих;

ОТХВЪРЛЯ искането на Л.К.Б., с ЕГН **********,***, мерките за защита по чл.5, ал.1, т.1, т.2 и т.3 от ЗЗДН, да бъдат наложени спрямо Н.М.Н., ЕГН **********,***, за максималния срок.

         ОСЪЖДА на основание чл.5, ал.3 ЗЗДН Н.М.Н., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ по сметка на РС Първомай, за което да се издаде служебно изпълнителен лист.

         ОСЪЖДА на основание чл.11, ал.2 ЗЗДН Н.М.Н., ЕГН **********,***,  ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ държавна такса в размер на 30 лв. /тридесет лева/ по сметка на РС Първомай, за което да се издаде служебно изпълнителен лист.

                   Да се издаде заповед за защита, която да съдържа предупреждението за последиците от неизпълнението й по чл.21, ал.2 ЗЗДН, а именно, че при неизпълнението й, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа нарушителя и уведомява незабавно прокуратурата.

                   Преписи от решението и заповедта да се връчат на страните и на РУ на МВР Първомай за сведение и изпълнение.

                   Решението може да бъде обжалвано пред ОС Пловдив в 7-дневен срок от връчването му, като обжалването не спира изпълнението му.

 

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

МЗ / НК