Р Е Ш Е Н И Е 

 

Номер     89                                       12.10. 2012 година                          Град Първомай  

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Първомайският районен съд                                                         Втори  граждански състав

На двадесет и пети септември                                          Година две хиляди и дванадесета

в публичното заседание в следния състав: 

                                                                                       Председател: Матей Златанов

                                                                                               

Секретар Таня Петрова

Прокурор

като разгледа докладваното от председателя Матей Златанов гражданско дело номер 260 по описа за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид следното: 

            Производството е по реда на чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Воден от горните мотиви и на основание чл. 330 от ГПК, съдът   

Р  Е  Ш  И  :

             ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между И.Р.Б. с ЕГН ********** *** и Е.П.П.-Б. с ЕГН ********** ***, сключен с Акт за граждански брак № *** от *** г., на Община Пловдив, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между молителите, както следва:

            ПОСТАНОВЯВА детето Л. И. Б., ЕГН **********, род. на *** година,  да живеее при майката Е.П.П.-Б. с ЕГН ********** ***, на която ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата И.Р.Б. с ЕГН ********** *** с детето Л. И. Б., ЕГН **********, както следва:  бащата ще взема детето при себе си всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 9.00 часа в съботния ден  до 18.00 часа в неделния ден, със преспиване, както и по всяко друго време по взаимна уговорка между родителите и по един месец през лятото и през зимата, които не съвпадат с годишния отпуск на майката.

ОСЪЖДА бащата И.Р.Б. с ЕГН ********** *** да заплаща на детето  Л. И. Б., чрез неговата майка и законен представител Е.П.П.-Б. с ЕГН ********** ***, ежемесечна издръжка в размер на 75 (седемдесет и пет) лева от първо до пето число на текущия месец, до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи предбрачното си фамилно име П..

ПОСТАНОВЯВА семейното жилище, находящо се на административен адрес гр.П., бул. “***” № ***, ет.***, ап.***, да се предостави за ползване на съпругата Е.П.П.-Б. с ЕГН ********** ***.

СТРАНИТЕ заявяват, че след развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг, не са придобивали недвижими имоти, парични влогове и моторни превозни средства, които да представляват семейна имуществена общност, придобитите движими вещи са си поделили извънсъдебно и разноските по делото се поемат поравно от всеки от тях.

СТРАНИТЕ заявяват, личните им вещи и влогове остават така, както ги е закупил или направил всеки от тях и както се ползват досега, като л.а. марка “Фиат Браво” с рег. № РВ *** АС, ще се ползва от съпруга И.Р.Б. с п.а.

             ОСЪЖДА И.Р.Б. с ЕГН ********** *** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 61,50 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

 ОСЪЖДА Е.П.П.-Б. с ЕГН ********** *** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 7,50 лева, представляваща държавна такса по делото.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

МЗ / НК