Р Е Ш Е Н И Е

 

  53                             18.06.2012 година.                         град   Първомай

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 ПЪВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, втори граждански състав на дванадесети юни 2012 година, в публичното заседание в следния състав:

                                           

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

                                                             ЧЛЕНОВЕ:

 

Секретар : Таня Петрова

 като разгледа докладвано от съдията  ЗЛАТАНОВ гражданско дело № 171 по описа  за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

                  

Производството е по чл.7 и сл. от ЗЗДН и е образувано по молба от Л.И.Е. срещу Д.П.С.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

                   Воден от горните мотиви, съдът

 

Р       Е       Ш     И:

 

                   ЗАДЪЛЖАВА на основание чл.5, ал.1, т.1 и 3 ЗЗДН Д.П.С. ***, ЕГН **********, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА от домашно насилие, изразено във физическо и психическо насилие над Л.И.Е. ***, ЕГН **********, и му ЗАБРАНЯВА да приближава жилището й, находящо се на посочения адрес за срок от дванадесет месеца, както и  да приближава местата за социални контакти и отдих на молителката за срок от дванадесет месеца, считано от влизане на решението в сила.

 

                   ОСЪЖДА на основание чл.5, ал.3 ЗЗДН Д.П.С. ***,  ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ по сметка на РС Първомай, за което да се издаде служебно изпълнителен лист.

                   ОСЪЖДА на основание чл.11, ал.2 ЗЗДН Д.П.С. ***,  ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ държавна такса в размер на 30 лв. /тридесет лева/ по сметка на РС Първомай, за което да се издаде служебно изпълнителен лист.

                   Да се издаде заповед за защита, която да съдържа предупреждението за последиците от неизпълнението й по чл.21, ал.2 ЗЗДН, а именно, че при неизпълнението й, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа нарушителя и уведомява незабавно прокуратурата.

                   Преписи от решението и заповедта да се връчат на страните и на РУ на МВР Първомай за сведение и изпълнение.

                   Решението може да бъде обжалвано пред ОС Пловдив в 7-дневен срок от връчването му, като обжалването не спира изпълнението му.

 

 

 

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

МЗ / НК