Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

 

 

Номер      69                                           17.07.2012 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На седемнадесети юли през  две хиляди и дванадесета година, в закрито заседание в  следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 99 по описа  за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид:

Производството е на основание чл.247  ГПК.

           Съдът намира за установено следното :

           Видно от диспозитива на Решение № 60 от 29.06.2012 година, по гр.д. № 99/2012 година, по описа на съда, е допусната очевидна фактическа грешка, като погрешно е изписан режима на лични отношения на бащата с детето, както и адреса на молителя.

Постъпилата молба за поправка на очевидна фактическа грешка е подписана от двамата молители, поради което, настоящия състав счита, че не следва да бъде изпълнена процедурата по размяна на книжа.

            Ето защо съдът счита, че следва да допусне поправки на очевидни фактически грешки в решение № 60/29.06.2012 година.

Водим от горните мотиви и на основание чл.247 ГПК, съдът

 

                                                            Р  Е  Ш  И:

 

ДОПУСКА  поправка на явна фактическа грешки в решение № 60/29.06.2012 г.  по гр.д. № 99/2012 г.  по описа на Първомайския Районен съд, в следния смисъл:

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Р.И.А., ЕГН **********,***, с детето М. Р. А.: бащата Р.И.А. ще взема детето М. Р. А.  от дома на майката, както следва: всяка втора събота и неделя от месеца, от 9.00 часа в събота до 19.00 часа в събота и в неделя от 9.00 до 18.00 часа., всяка четвърта събота и неделя от 9.00 часа в събота до 18.00 часа в неделя с преспиване в дома на бащата. Бащата ще взема детето при себе си една седмица през лятната ваканция до навършване на деветгодишна възраст от детето, а след това две седмици през лятната ваканция, които периоди да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката. Бащата ще взема детето при себе си на втория ден от Коледа – 26 декември  всяка година от 9.00 часа до 9.00 часа на следващия ден, както и на първия ден от Великденските празници определени съобразно православния календар.

            СТРАНИТЕ заявяват, че Р.И.А. с п.а. се задължава спрямо А.Г.А. с п.а., да изплаща занапред анюитетните вноски по договор за кредит № *** от 2006 година, за сумата от 9 400 лв, сключен между “Банка ДСК” АД и А.Г.А., тъй като средствата от кредита са използвани от Р.И.А. с п.а. в търговската му дейност осъществявана от “***” ЕООД, ЕИК *** и конкретно са вложени в кафе-аперитив “Централ”, находящо се в гр.А., ул. “***” № 7.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ / НК