Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер     60                                            29.06.2012 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На тридесет и първи май  през  две хиляди и дванадесета година, в публично заседание в  следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 99 по описа  за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид:

            Производство по реда на чл.49, ал.1 от СК.

            Постъпила е молба от А.Г.А., ЕГН **********,*** и Р.И.А., ЕГН **********,*** с правно основание чл. 50 и сл. от СК, за прекратяване на брака, сключен между тях на 19.08.2005 година, поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство.

            ………………………………………………………………………………………………..

 ……………………………………………………………………………………………….

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от 19.08.2005 година на Община Асеновград граждански брак между А.Г.А., ЕГН **********,*** и Р.И.А., ЕГН **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете М.Р.А., ЕГН ********** на майката А.Г.А., ЕГН **********,***, като определя местоживеене на детето на адреса на живеене на майката.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Р.И.А., ЕГН **********,***, с детето М.Р.А.: бащата Р.И.А. ще взема детето М.Р.А.  от дома на майката, както следва: всяка втора събота и неделя от месеца, от 9.00 часа в събота до 19.00 часа в събота и в неделя от 9.00 до 18.00 часа., всяка четвърта събота и неделя от 9.00 часа в събота до 18.00 часа в неделя с преспиване в дома на бащата. Бащата ще взема детето при себе си два седмици през лятната ваканция до навършване на деветгодишна възраст от детето, а след това един месец през лятната ваканция, които периоди да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката. Бащата ще взема детето при себе си на втория ден от Коледа – 26 декември  и на 1 януари всяка година от 9.00 часа за всеки ден до 9.00 часа на следващия ден, както и на първия ден от Великденските празници определени съобразно православния календар.

            ОСЪЖДА Р.И.А., ЕГН **********,*** да заплаща на детето М.Р.А., чрез неговата майка и законен представител А.Г.А.  с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 200 (двеста лева) лева, считано от 01.04.2012 год. до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

 

            ПОСТАНОВЯВА ползването на семейното жилище, находящо се на административен адрес  гр.***, да се предостави за ползване на съпругът Р.И.А. с п.а.

            ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака  съпругата А.Г.А. с п.а. да носи  предбрачното си фамилно име Х..

            СТРАНИТЕ заявяват, че издръжка между съпрузите не се дължи.

            СТРАНИТЕ заявяват, че Р.И.А. с п.а. се задължава спрямо А.Г.А. с п.а., да изплаща занапред анюитетните вноски по договор за кредит № **** година, за сумата от 9 400 лв, сключен между “Банка ДСК” АД и А.Г.А., тъй като средствата от кредита са използвани от Р.И.А. с п.а. в търговската му дейност осъществявана от “***” ООД и конкретно са вложени в кафе-аперитив “***”, находящо се в гр.***.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/.

ОСЪЖДА  А.Г.А., ЕГН **********,***  да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  Р.И.А., ЕГН **********,*** да заплати държавна такса в размер на 151,50 лева /сто петдесет и един лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

МЗ/ВК                                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/