Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер    71                        19.07.2012 година                        Град  Първомай

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                      II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На деветнадесети юни                                                                              Година 2012 

в публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                                             

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Тааня Петрова               

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов гражданско дело номер 38 по описа за 2012 година и за да се произнесе взе предвид следното:     

Иск  по чл.59 ал.9 от СК.

 …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

            Водим от изложените съображения  и на основание чл.258 и сл. от ГПК и чл.7 ал.2 от ГПК, съдът

                                  Р         Е         Ш         И:

 

ИЗМЕНЯВА Решение № 48/12.12.2006 г.,  постановено по гр.дело 35/2006г. на Първомайския районен съд, в частта относно упражняването на родителските права върху детето В. Г. П., ЕГН ********** с родители: Д.И.Д., с ЕГН **********,*** и Г.Г.П., ЕГН **********,***,  вместо което ПОСТАНОВИ:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху детето В. Г. П., ЕГН **********, на майката Д.И.Д., с ЕГН **********,*** при която детето ще живее.

 ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти и отношения между бащата Г.Г.П., ЕГН **********,*** и детето В. Г. П., ЕГН **********,  както следва: всяка първа и трета събота от месеца, считано от 09.00 часа до 18.00 часа и  30/тридесет/дни  през лятото, когато майката не е в платен годишен  отпуск, като вземането и връщането на детето ще се извършва  по  неговото местоживеене.

ОСЪЖДА Г.Г.П., ЕГН **********,***  да заплаща на Д.И.Д., с ЕГН **********,***, като майка и законен представител на детето В. Г. П., ЕГН **********, месечна издръжка в размер на  80.00лв./осемдесет лева/, считано от датата на подаване на исковата молба в съда 03.02.2012 година, до настъпване на законни обстоятелства за нейното изменяване или прекратяване.

ОСЪЖДА Г.Г.П., ЕГН **********,*** да заплати  на Д.И.Д., с ЕГН **********,***, сумата от 484,00 лв /четиристотин осемдесет и четири лева/, представляваща направените съдебно деловодни разноски – държавна такса, възнаграждение за един адвокат, възнаграждение за особен представител на ответника. 

ОСЪЖДА Г.Г.П., ЕГН **********,*** да заплати по сметката на Първомайският районен съд, сумата 115,20лв. /сто и петнадесет лева и двадесет стотинки/, представляваща ДТ върху присъдената издръжка  по Тарифа към ДТССГПК,  както и  сумата 5.00 лв./пет лева/ за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта  относно присъдената издръжка.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Пловдивския окръжен съд в двуседмичен срок, считано от датата на получаване на съобщението, че е изготвено и обявено.

Да се изпрати препис от решението на страните.

 

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ /НК