ПРИСЪДА

 

№ 7

 

град Първомай, 14.04.2011 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на четиринадесети април две хиляди и единадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Марияна Димитрова

Даринка Калинова

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от председателя НОХД № 43 по описа на Съда за 2011 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия П.С.П., роден на *** ***, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно специално образование, работник в автомивка в град *, живущ ***, за виновен в това, че на неустановена дата в началото на месец септември 2010 година в землището на град Първомай, област Пловдив, извършва действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – Л.Б.П. *** (на 11 години), поради което и на основание чл. 149, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на една година и шест месеца лишаване от свобода.

На основание чл. 58а, ал. 1 от НК намаля с една трета така наложеното наказание и определя лишаване от свобода в размер на една година.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така определеното наказание една година лишаване от свобода за срок от три години.

На основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК възлага на полицейския инспектор по местоживеене на подсъдимия полагането на възпитателни грижи в изпитателния срок на условното осъждане.

 

Осъжда подсъдимия П.С.П. да заплати на пострадалия свидетел Л.Б.П. ***, сумата от 1000 (хиляда) лева - обезщетение за причинените на пострадалата от престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 15.09.2010 година до окончателното погасяване на задължението, като за разликата до 2000 (две хиляди) лева отхвърля иска като неоснователен.

 

Осъжда подсъдимия П.С.П. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 630,00 (шестстотин и тридесет) лева за деловодни разноски, сумата от 50,00 (петдесет) лева за държавна такса върху уважената сума от гражданския иск, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ