ПРИСЪДА

 

№ 3

 

град Първомай, 10.03.2011 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на десети март две хиляди и единадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Д.М.

 

Н.П.

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 4 по описа на Съда за 2011 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Й.А.М., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, с основно образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 21.09.2010 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, прави опит да се съвкупи с лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст – С. Н.К. - като я принуждава към това със сила, и деянието остава недовършено по независещи от него причини, поради което и на основание чл. 152, ал. 2, точка 1 във връзка с ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 във връзка с чл. 58а, ал. 1 от НК го осъжда на три години лишаване от свобода.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от пет години.

На основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК възлага на полицейския инспектор по местоживеене на подсъдимия полагането на възпитателни грижи в изпитателния срок на условното осъждане.

 

Осъжда подсъдимия Й.А.М. да заплати на С.Н.К. ***, сумата от 4000 (четири хиляди) лева - обезщетение за причинените на пострадалата от престъплението неимуществени вреди ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането 21.09.2010 година до пълното погасяване на задължението, като за разликата до 5000 (пет хиляди) лева отхвърля иска като неоснователен.

Осъжда подсъдимия Й.А.М. да заплати на С.Н.К. ***, сумата от 500 (петстотин) лева - адвокатско възнаграждение.

 

Осъжда подсъдимия Й.А.М. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 130 (сто и тридесет) лева за деловодни разноски, както и сумата от 5 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Веществените доказателства:

¨     памучен тампон с влагалищна обтривка да се унищожи като вещ без стойност;

¨     черно анцугово долнище от трико, дамски бикини тип „прашка”, черни на цвят с червени пайети, плюшена покривка за легло с размер 190х130 см, две шишенца с розов лак за нокти да се върнат на С. Н.К.;

¨     мъжка памучна блуза марка „Stellina” на бяло и синьо райе с къс ръкав да се върнe на Й.А.М..

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ