РЕШЕНИЕ

 

№ 44

 

град Първомай, 02.08.2011 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на втори август две хиляди и единадесета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НАХД № 89 по описа на Съда за 2011 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Д.Г.К., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан (реабилитиран по право), с начално образование (завършен 7 клас, грамотен), птицевъд в „Бексимпо”, село Градина, с адрес:***, за виновен в това, че на 07 / 08.10.2010 година в землището на село Градина, област Пловдив, в съучастие като извършител с М.Г.К. и Д.Д.Р., без редовно писмено позволително, взема и извозва от горския фонд (отдел 2 „К" на Държавно горско стопанство - Първомай, Държавен горски фонд) дървета - 4,5 пространствени куб.м дърва за огрев от полски ясен - на обща стойност 180,00 лева, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

 

Признава обвиняемия М.Г.К., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 07 / 08.10.2010 година в землището на село Градина, област Пловдив, в съучастие като извършител с Д.Г.К. и Д.Д.Р., без редовно писмено позволително, взема и извозва от горския фонд (отдел 2 „К" на Държавно горско стопанство - Първомай, Държавен горски фонд) дървета - 4,5 пространствени куб.м дърва за огрев от полски ясен - на обща стойност 180,00 лева, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

 

Признава обвиняемия Д.Д.Р., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, без образование (неграмотен), неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 07 / 08.10.2010 година в землището на село Градина, област Пловдив, в съучастие като извършител с Д.Г.К. и М.Г.К., без редовно писмено позволително, взема и извозва от горския фонд (отдел 2 „К" на Държавно горско стопанство - Първомай, Държавен горски фонд) дървета - 4,5 пространствени куб.м дърва за огрев от полски ясен - на обща стойност 180,00 лева, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ