ПРОТОКОЛ № 270

 

23.08.2011 година

РАЙОНЕН СЪД

град Първомай

втори съдебен състав

на двадесет и трети август

две хиляди и единадесета година

 

в открито съдебно заседание с Председател Матей Златанов

при участието на секретаря А.Г.

 

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

 

гражданско дело №

315

по описа за

2011

година

 

След изпълнение на разпоредбите на чл. 142, ал. 1 от ГПК заседанието се открива.

На именното повиване в 11:00 часа:

·           молителят Г.К.Г., нередовно призован, се явява лично и с адвокат И.С.Д. от Адвокатска колегия – Пловдив с пълномощно от днес;

·           молителката Д.М.Г., нередовно призована, не се явява – изпраща процесуален представител адвокат И.С.Д. от Адвокатска колегия – Пловдив с пълномощно от днес.

 

По хода на делото:

 

Адвокат И.Д.: Уважаеми господин Съдия, считам, че ход на делото не следва да се дава. Ние не правим възражение за нередовно призоваване – моля да приемете, че страните са редовно призовани, но тъй като производството е по реда на чл. 50 от СК, от една страна, явяването на двамата съпрузи в съдебно заседание е задължително, а от друга страна съм уведомен от страните, че същите желаят да направят отново опит да възстановят семейните си отношения, като на този етап са взели решение да не прекратяват брака си. Моля да прекратите производството по делото.

 

Съдът счита, че ход на делото не следва да се дава, а същото следва да бъде прекратено на основание чл. 232 от ГПК, поради оттегляне на молбата от двамата молители, за което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява производството по гражданско дело № 315 / 2011 година по описа на Районен съд – Първомай.

 

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в седемдневен срок от днес.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:05 часа.

 

Председател:

(п)

Секретар:

(п)

МЗ / АГ