О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 22.08.2011 год.

 

           Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и втори август  през две хиляди и единадесета година, в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ : Матей Златанов

при секретаря

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 278 по описа на съда за 2011 година

за да се произнесе, взе предвид:

          Производството по реда на  чл. 60, ал. 4 АПК.

Г.К.П.,***, офис 5-6, чрез адвокат М.К., обжалва разпореждането, с което е допуснато предварително изпълнение на Заповед № *** година, на Кмета на Община П.

Съгласно  чл. 60, ал. 4 АПК разпореждането за предварително изпълнение на административния акт може да бъде обжалвано чрез административния орган пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали самият административен акт, чието предварително изпълнение е допуснато, е бил оспорен. Сам жалбоподателя сочи, че оспорената заповед му е връчена на 20.06.2011 година. Жалбата му срещу разпореждането за допускане на предварително изпълнение на акта е била подадена чрез Административен съд Пловдив на 29.06.2011 година или след срока по  чл. 60, ал. 4 АПК, изтекъл на 23.06.2011 г. Оспорването в срок е абсолютна предпоставка за допустимост на жалбата, за наличието на която съдът следи служебно. Подадената на 29.06.2011 г. жалба за отмяна на разпореждането за допускане на предварително изпълнение на заповедта за изземване е просрочена, поради което разглеждането й е недопустимо. Правноирелевантен в случая е факта, че предварителното изпълнение на обжалваната заповед следва по силата на закона.

По изложените съображения и на основание чл. 159, т. 5 АПК във връзка с чл. 228 АПК, Първомайският съд,

ОПРЕДЕЛИ:

Оставя без разглеждане жалбата на Г.К.П.,***, офис 5-6, чрез адвокат М.К.  срещу разпореждането на Кмета на Община П. за допускане на предварителното изпълнение на Заповед № *** година.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд Пловдив в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

РАЙОНЕН  СЪДИЯ:   /П/

 

 

МЗ / НК