П Р О Т О К О Л № 314

 

гр. Първомай, 29.09.2011 година

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав, в открито заседание на двадесет и девети септември 2011 година с:

 

Председател: матей златанов

 

при секретаря: Таня Петрова

сложи на разглеждане гр. д. № 242 по описа за 2011 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 14:30 часа

Ищецът БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД – София, представляван от Л.Л.П., чрез юрисконсулт Ц.Х.Й., редовно призован чрез Д.И.В. – юрисконсулт, не изпраща процесуален представител.

Ответникът К.А.А., редовно призован чрез адвокат И.С.Д., не се явява. Изпраща процесуален представител адвокат И.С.Д. с пълномощно по делото.

 

Съдът докладва:

 

На 18.08.2011 година по делото постъпва Молба вх. № 2984 от ищеца БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД – София, представляван от Л.Л.П., чрез юрисконсулт Ц.Х.Й., с която уведомява Съда, че задълженията на К.А.А. към БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД са напълно изплатени и на основание чл. 233 от ГПК Дружеството прави отказ от иска.

 

По хода на делото:

 

Адвокат И.Д.: Да се даде ход на делото.

Считам, молбата на ищеца за отказ от иска за основателна.

Тъй като ответникът с поведението си не е дал повод за завеждане на делото моля да му бъдат присъдени направените разноски, за което представям списък на разноските.

Считам, че издадената заповед за изпълнение по ч. гр. д. № 199 / 2011 година на РС – Първомай следва да бъде обезсилена.

 

Съдът счита, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Счита, че молбата на ищеца за отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК е своевременно подадена, поради което следва да бъде уважена, тъй като освен това е налице и съгласие на процесуалния представител на ответника.

Тъй като с поведението си ответникът не е дал повод за завеждане на делото и с оглед молбата за отказ от иска на ищеца и на основание чл. 78, ал. 4 от ГПК ответникът има право да получи направените от него разноски при прекратяване на делото от ищеца, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

Прекратява производството по гр. д. № 242 / 2011 година по описа на РС – Първомай на основание чл. 233 от ГПК поради отказ от иска.

Осъжда БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД – София, ж.к. Младост 4, Бизнес парк София, сгр. **, представлявано от Л.Л.П., чрез юрисконсулт Ц.Х.Й. да заплати на К.А.А., ЕГН: **********,*** направените от него по делото разноски в размер на 600 (шестстотин) лева.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив от днес за ответника и за ищеца в 7-дневен срок от съобщаването му.

След влизане в сила на настоящото определение препис от същото да се приложи по ч. гр. д. № 199 / 211 година по описа на РС – Първомай.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 14:40 часа.

 

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

МЗ / ТП