П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 25.01.2011 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на двадесет и пети януари 2011 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

сложи наразглеждане гр. дело № 371 по описа за 2010 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 11:53 часа:

Ищецът Я.Д.Ш., редовно уведомен, се явява лично и с адвокат С.К., с пълномощно от по-рано, приложено по делото.

Ответникът ЕТ „Ева – 73-А.Х.”***, редовно уведомен, не изпраща представител.

 

По хода на делото:

Адвокат С.К.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва:

Постъпила е молба от Я.Д.Ш., с която заявява, че на 06.01.2011 година са постигнали извънсъдебна спогодба по всички спорни въпроси по производството по гр. дело № 371 / 2010 година, поради което и на основание 233 от ГПК заявява, че се отказва от предявените искове, и моли делото да бъде прекратено.

Към молбата е приложено заверено копие от извъсъдебна спогодба с разписка, с дата 06.01.2011 година.

 

Адвокат С.К.: Поддържам така подадената молба от ищеца Я.Д.Ш.. Потвърждавам, че сме сключили извънсъдебна спогодба и доверителят ми е получил плащане на договорената сума.

 

Съдът счита, че следва да уважи молбата за отказ от иска изцяло, като производството следва да се прекрати поради отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК.

С оглед разпоредбите на ГПК – процесуалният ред за провеждане на производството, ищецът не дължи такси и разноски, поради което разноските за съдебно счетоводна-експертиза, платени от бюджета на съда, остават за негова сметка. Тъй като ответникът не е внесъл дължимия депозит по сметка за депозити на РС – Първомай, същият следва да бъде осъден да заплати на вещото лице сумата от 100,00 (сто) лева, за което следва да бъде издаден служебно изпълнителен лист.

Предвид гореизложеното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по гр. д. № 371 / 2010 година по описа на РС – Първомай, със страни: ищец Я.Д.Ш., с ЕГН: **********,***, и ответник ЕТ„ЕВА – 73-А.Х.”, с ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ***, представляван от А.Г.Х., с ЕГН: **********, и с предмет: чл. 242, ал. 1 от КТ, вр. чл. 86 от ЗЗД, поради отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК.

ОСЪЖДА ответника ЕТ„ЕВА – 73-А.Х.”, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление***, представляван от А.Г.Х., с ЕГН: **********, да заплати на вещо лице Д.Ж.С., с ЕГН: **********,***, сумата от 100,00 (сто) лева, представляваща възнаграждение и разноски за извършена съдебно-счетоводна експертиза, както и такса от 5,00 лева (пет лева) за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му за прекратяването и за присъждане на разноските по производството подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от днес от ищеца, и в същия срок от получаване на съобщение от ответника, пред Окръжен съд Пловдив.

 

Заседанието се закри в 12:00 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

 

Председател: (п)

 

 

Секретар: (п)

 

 

МЗ / МЗ