О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

                                                 

                                                       08.03.2011 година                                           град Първомай

                                                  

Първомайски районен съд                                                                        втори граждански състав

На осми март                                                                                две хиляди и единадесета година

В закрито заседание в следния  състав:                                        Председател: Матей Златанов Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията гражданско дело номер 307 по описа на съда за 2009 година, за да се произнесе, взе предвид:

Предявен е иск с правно основание чл. 318 от ГПК.

С молба с вх. № 3064/10.08.2010 г., процесуалните представители на ищеца и на ответника са поискали спиране на настоящото производство, на осн. чл.229, ал.1, т.1 от ГПК, по взаимно съгласие на страните.

            Видно от съдържанието на молбата, съгласие между страните за спиране на настоящото производство е налице. Съдът е указал на страните, в случай, че в шестмесечен срок от спиране на производството, никоя от тях не поиска неговото възобновяване, същото ще бъде прекратено.

            Срока за възобновяване на производството по делото е изтекъл на 23.02.2011 г. /работен ден/ и не е постъпила молба от страните за възобновяване на производството, поради което същото следва да се прекрати на осн. чл.231, ал.1 от ГПК.

Следва да бъде определена окончателна държавна такса в размер на 40 лева, на основание чл. 6, т. 2 от Тарифа № 1 за държавните такси, които се събират от съдилищата по гражданския процесуален кодекс,  25 лева от която, внесени предварително от ищцата.

 

            Ето защо и на основание  чл. 229, ал.1 т.1 от ГПК, съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

 ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 307/2009 година, по описа на РС Първомай и връща искова молба с вх.№ 6523/02.12.2009 г., на ищцата А.А.А., ЕГН **********,***, със съдебен адрес гр.П., ул. “***” № ***, ет.***, офис *** чрез адвокат Ж. З.

ОСЪЖДА А.А.А., ЕГН **********,***, със съдебен адрес гр.П., ул. “***” № ***, ет.***, офис *** чрез адвокат Ж. З. да заплати по сметка на РС Първомай допълнителна държавна такса в размер на 15 лв /петнадесет лева/.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаването му.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

МЗ / НК