Р Е Ш Е Н И Е 

 

Номер    106                                         22.11.2011 година                          Град Първомай  

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Първомайският районен съд                                                         Втори  граждански състав

На двадесет и пети октомври                                           Година две хиляди и единадесета

в публичното заседание в следния състав

 

                                                                                       Председател: Матей Златанов

                                                                                               

Секретар Таня Петрова

Прокурор

като разгледа докладваното от председателя Матей Златанов гражданско дело номер 355 по описа за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството е по реда на чл.50 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Воден от горните мотиви и на основание чл. 330 от ГПК, съдът         

Р  Е  Ш  И  :

             ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Т.А.Д. с ЕГН ********** *** и И.Д.Д. ЕГН ********** ***, сключен с Акт за граждански брак № *** от *** г., на  Община Първомай, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между молителите, както следва:

            ПОСТАНОВЯВА детето В. Т. Д., ЕГН **********,  да живее при майката И.Д.Д. ЕГН ********** ***, на която ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето В. Т. Д.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Т.А.Д. с ЕГН ********** *** с детето В. Т. Д., както следва:  бащата ще взема детето при себе си всяка първа и трета събъта и неделя от месеца от 8.00 часа в съботния ден до 18.00 часа в неделния ден, с преспиване, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на майката;

ОСЪЖДА бащата Т.А.Д. с ЕГН ********** *** да заплаща на детето  В. Т. Д., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител И.Д.Д. ЕГН ********** ***, ежемесечна издръжка в размер на 80 (осемдесет) лева, до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

 

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака, семейното жилище, находящо се на административен адрес гр.П., обл.П., ул.”***” № 7, лична собственост на съпруга  да се предостави за ползване на съпруга Т.А.Д. с ЕГН ********** ***.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи брачното си фамилно име Х.

СТРАНИТЕ заявяват, че след развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг, както и че през време на брака не са придобивали със съвместен принос движимо и недвижимо имущество, което да е предмет на делба между тях; не са теглили кредити за нужди на семейството, за които да носят солидарна отговорност, а ако някой от тях е теглил такива, то задължен по тях след развода остава единствен титуляра им.

             ОСЪЖДА Т.А.Д. с ЕГН ********** *** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 65,10 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

 ОСЪЖДА И.Д.Д. ЕГН ********** *** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 7,50 лева, представляваща държавна такса по делото.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ / НК