Р Е Ш Е Н И Е

  90

гр. Първомай, 28.09.2011 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на двадесет и осми септември през две хиляди и единадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 353 по описа на съда за 2011 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

             

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** г. в гр. П., граждански брак между К.Т.В., с ЕГН: **********,*** и С.Д.В., с ЕГН: **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. Ненавършилото пълнолетие дете Р. К. В., с ЕГН: ********** ще има следното местоживеене:***

2. Упражняването на родителските права върху роденото от брака дете Р. К. В., с ЕГН: **********, се предоставя на майката С.Д.В., с ЕГН: **********.

*. На бащата К.Т.В., с ЕГН: **********, се определя следния режим на лични отношения с детето Р. К. В., с ЕГН: ********** – всяка първа и трета събота на месеца да взема или вижда детето целодневно, както и да прекарва с него четири пъти по две седмици в годината във време извън учебния процес.

4. Бащата К.Т.В., с ЕГН: **********, се задължава до 15-то число на месеца да заплаща на детето Р. К. В., с ЕГН: **********, със съгласието на майка му С.Д.В., с ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 150 /сто и петдесет/ лева, до настъпване на законна причина за прекратяване или изменението и.

5. Страните декларират, че нямат претенции по между си за издръжка един към друг.

6. След прекратяване на брака съпругата С.Д.В., с ЕГН: **********, възстановява предбрачното си фамилно име – Д. и в бъдеще ще се именува С.Д.Д..

7. След прекратяване на брака семейното жилище – апартамент, находящ се в гр. П., ул. „***” № ***, ет. ***, ап. ***, собственост на родителите на С.Д.В., се предоставя за ползване на съпругата С.Д.В., с ЕГН: **********.

 

            ОСЪЖДА С.Д.В., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седемдесет и седем лева и пет стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА К.Т.В., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 115,50 лева /сто и петнадесет лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

 

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия: /П/