Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер     102                            02.11.2011 година                                  Град  Първомай

 

                                                    В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                             II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На  четвърти октомври                                                                                                   Година 2011 

в закрито съдебно заседание в следния състав:

                                                                                                    

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Таня Петрова                

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов частно гражданско дело номер 285 по описа за 2011 година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба на Г.И.С. с ЕГН **********,***, партер, чрез адвокат В.Г. против М.К.К. с ЕГН **********,***, с която се претендира изменение на постановени мерки относно родителските права върху роденото дете от вече прекратения между страните брак, като се определи нов по-разширен режим на свиждане между бащата и детето, като предлаганият такъв е подробно описан в исковата молба. Претендира се и присъждането на направените по делото разноски.

Правното основание на исковете е чл. 59, ал. 9 от Семейния кодекс.

            ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Мотивиран от горното и на основание чл. 59, ал. 9 от Семейния кодекс, Първомайският районен съд

  

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ определения с Решение № *** от *** година по гр. д. № *** година по описа на Първомайския районен съд режим на лични отношения между бащата Г.И.С. с ЕГН ********** и детето му И. Г.С. с ЕГН ********** като определя следния режим на лични отношения: всяка първа и трета седмица на месеца от 9.00 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделния ден, както и един месец през лятото, който да не съвпада с отпуска на майка;

Осъжда Г.И.С. с ЕГН *********,*** да заплати на М.К.К. с ЕГН **********,*** сумата от 225,00 лв. /двеста двадесет и пет лева/ за направените по делото разноски, възнаграждение за един адвокат.

Осъжда М.К.К. с ЕГН **********,*** да заплати на Г.И.С. с ЕГН *********,*** сумата от 15,00 лв. /петнадесет лева/ за направените по делото разноски за държавна такса.

Решението подлежи на въззивно обжалване по реда на глава 20 от ГПК пред Пловдивски окръжен съд в двуседмичен срок от съобщението на страните.

 

                                

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /П/

 

МЗ / НК