Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер  103                              14.11.2011 година                        Град  Първомай

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                      II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На трети ноември                                                                 Година 2011 

в публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                                             

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Таня Петрова               

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов гражданско дело номер 257 по описа за 2011 година и за да се произнесе взе предвид следното:

 

   Предявени са обективно съединени искове от М.А.Х., ЕГН **********,*** и Я.А.Х., ЕГН **********,***, действащи със съгласието на баща си и техен законен представител А.Я.Х., ЕГН **********,***  срещу А.Х.М., ЕГН **********,***, с правно основание чл.143, ал.2 и чл.149 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

По изложените съображения, съдът

 

                                          РЕШИ:  

ОСЪЖДА    А.Х.М., ЕГН **********,*** да заплаща на непълнолетното дете М.А.Х., ЕГН **********,***, действаща със съгласието на баща си и нейн законен представител А.Я.Х., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 67,50 (шесдесет и седем лева и петдесет стотинки) лева, считано от 28.06.2011г. до настъпване на законни причини за изменение или прекратяване на тази издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, от датата на изискуемостта на всяко вземане до окончателното му изплащане, като отхвърля иска до размера на 100,00 лв, като недоказан. 

ОСЪЖДА   А.Х.М., ЕГН **********,*** да заплаща на непълнолетното дете Я.А.Х., ЕГН **********,***, действащ със съгласието на баща си и негов законен представител А.Я.Х., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 67,50 (шесдесет и седем лева и петдесет стотинки) лева, считано от 28.06.2011г. до настъпване на законни причини за изменение или прекратяване на тази издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, от датата на изискуемостта на всяко вземане до окончателното му изплащане, като отхвърля иска до размера на 100,00 лв, като недоказан. 

ОСЪЖДА   А.Х. М., ЕГН **********,*** да заплати на непълнолетното дете М.А.Х., ЕГН **********,***, действаща със съгласието на баща си и нейн законен представител А.Я.Х., ЕГН **********,***, издръжка за минало време, считано от 28.06.2010г. до 27.06.2011 г., в размер на 60.00 (шестдесет) лева месечно, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска до окончателното му изплащане, като отхвърля иска до размера на 100,00 лв, като недоказан.

ОСЪЖДА   А.Х. М.,  ЕГН **********,*** да заплати на непълнолетното дете Я.А.Х., ЕГН **********,***, действащ със съгласието на баща си и нейн законен представител А.Я.Х., ЕГН **********,***, издръжка за минало време, считано от 28.06.2010г. до 27.06.2011 г., в размер на 60.00 (шестдесет) лева месечно, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска до окончателното му изплащане, като отхвърля иска до размера на 100,00 лв, като недоказан.

ОСЪЖДА  А.Х.М., ЕГН **********,***, да заплати по сметка Първомайския районен съд сумата от 252,00 лева (двеста петдесет и два лева), представляваща държавна такса в размер на 57,60 лв върху присъдения размер на издръжката за минало време и 194,40 лв, представляваща държавна такса върху тригодишните падежи на издръжката за бъдещо време.

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок, пред Пловдивски окръжен съд, считано от датата на обявяването му – 14.11.2011 г. Препис от решението да се връчи на страните. 

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /п/

 

МЗ / НК