Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер    82                                       09.09. 2011 година                        Град  Първомай

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                      II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На двадесет и пети август                                                                        Година 2011 

в публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                                             

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Таня Петрова               

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов гражданско дело номер 212 по описа за 2011 година и за да се произнесе взе предвид следното:

          Производството е образувано по повод предявен от А.Н.Д., ЕГН **********,***, в качеството и на майка и законен представител на децата Д.Н.М., роден на *** г. и Г.Н.М., роден на *** г. срещу Н.Д.М., ЕГН **********,*** иск  с правно основание чл. 143 от СК за осъждане на ответника да заплаща в полза на всяко от децата месечна издръжка в размер на 100 лева месечно, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законна причина за изменение и прекратяването й.

            Мотивиран от изложените съображения, Първомайския районен съд

 

                        Р Е Ш И :

ОСЪЖДА Н.Д.М., ЕГН **********,***  да заплаща в полза на детето Д.Н.М., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител А.Н.Д., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 100,00 /сто/ лева, считано от предявяване на иска - 02.06.2011г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законна причина за изменение и прекратяването й, на основание чл.143, ал.2 от СК.

ОСЪЖДА Н.Д.М., ЕГН **********,***  да заплаща в полза на детето Г.Н.М., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител А.Н.Д., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 100,00 /сто/ лева, считано от предявяване на иска - 02.06.2011г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законна причина за изменение и прекратяването й, на основание чл.143, ал.2 от СК.

 

ОСЪЖДА Н.Д.М., ЕГН **********,***  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Държавата, по сметка на Първомайски районен съд сумата от 288,00 /двеста осемдесет и осем/ лева представляваща държавна такса на основание чл.78, ал.6 от ГПК и Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

РЕШЕНИЕТО не подлежи обжалване. 

           

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

МЗ/ВК