Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   68                         14.07.2011 година                             град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                     ВТОРИ   СЪСТАВ

На двадесет и трети юни  през  две хиляди и единадесета година, в публично заседание в  следния състав:

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 193 по описа  за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид:

          Молба за развод по чл. 50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

           

 Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община Първомай граждански брак между В.К.В. с ЕГН ********** *** и А.С.В. с ЕГН ********** ***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

ПОСТАНОВЯВА детето К. А. В., ЕГН **********,  да живее при бащата А.С.В. с ЕГН ********** ***, на който ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето К. А. В.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката В.К.В. с ЕГН ********** *** с детето К. А. В., ЕГН **********, както следва: майката ще взема детето при себе си  всяка първа и трета седмица от 9,00 часа в съботния ден до 18,00 часа в неделния ден /с преспиване /, както и един месец през лятото, което не съвпада с отпуска на бащата;

ОСЪЖДА майката В.К.В. с ЕГН ********** *** да заплаща на детето  К. А. В., ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител А.С.В. с ЕГН ********** ***, ежемесечна издръжка в размер на 60 (шестдесет) лева, до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака, семейното жилище, находящо се на административен адрес гр.П.,  ул. “***” № 1, да се предостави за ползване на съпруга А.С.В. с ЕГН ********** ***.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи брачното си фамилно име В..

СТРАНИТЕ заявяват, че след развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг, както и че през време на брака не са придобивали със съвместен принос движимо и недвижимо имущество, което да е предмет на делба между тях; не са теглили кредити за нужди на семейството, за които да носят солидарна отговорност, а ако някой от тях е теглил такива, то задължен по тях след развода остава единствен титуляра им.

СТРАНИТЕ заявяват, че отношение на семейното имущество са се споразумели, както следва :

           На съпруга А.С.В. с ЕГН ********** *** се поставя в дял и става изключителна негова собственост следния придобит през време на брака в режим на СИО недвижим имот: Находящ се в гр.П., ул. “***” № 1 - представляващо ½ /една втора/ идеална част от  дворно място от 300 /триста/ кв.м., съставляващо пар.УПИ ХХІ-249 /двадесет и първи – двеста четиридесет и девет/, с приложена дворищна и неприложена улична регулация, предназначен за жилищно строителство, разположен в кв.21 /двадесет и първи/ по плана на гр.П., обл.П., заедно с построените в него първи жилищен етаж от масивна жилищна сграда, състоящ се от две спални, хол, кухня и сервизни помещения със затворена площ от 103 /сто и три/ кв.м.,заедно с принадлежащото избено помещение със застроена площ от 9,13 /девет цяло и три/ кв.м. и таванско помещение разположено в югоизточната част на  подпокривното пространство на сградата, при граници/съседи/: от две страни улици, пар.УПИ ХХІІ-248, пар. УПИ ХХ-250  и страните заявяват, че за уравняване дела на съпругата по отношение на този имот, В.К.В. с ЕГН ********** *** е получила сумата от 5 732,95 лв / пет хиляди седемстотин тридесет и два лева и деветдесет и пет стотинки/.  

СТОЙНОСТТА на гореописания имот е с данъчна оценка 11 465,90 лева, съгласно Удостоверение за данъчна оценка № *** година на Община Първомай.

          СТРАНИТЕ декларират, че движимите  си вещи са разделили доброволно и извънсъдебно помежду си и нямат претенции един към друг в тази връзка.  

          СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящото споразумение уреждат напълно и окончателно личните си и имуществени отношения по повод развода и никой от тях няма и няма да има и в бъдеще никакви претенции към другия в тази връзка.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,   които са внесени предварително от съпругата В.К.В. с ЕГН ********** ***.

ОСЪЖДА  В.К.В. с ЕГН ********** *** да заплати държавна такса в размер на 157,86 лева /сто петдесет и седем лева и осемдесет и шест стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  А.С.В. с ЕГН ********** *** да заплати държавна такса в размер на 229,32 лева /двеста двадесет и девет лева и тридесет и две стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

МЗ / НК