Р Е Ш Е Н И Е 

 

Номер  60                              14.06.2011 година                  Град Първомай  

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Първомайският районен съд                                   Втори  граждански състав

На седми юни                                               Година две хиляди и единадесета

 

в публичното заседание в следния състав

 

                                                                     Председател: Матей Златанов

                                                                                               

Секретар Таня  Петрова

Прокурор

като разгледа докладваното от председателя Матей Златанов гражданско дело номер 172 по описа за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид следното: 

            Производството е по реда на чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Воден от горните мотиви и на основание чл. 330 от ГПК, съдът         

Р  Е  Ш  И  :

             ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Й.А.А., ЕГН **********,*** и Т.Д.А., ЕГН **********,***, сключен с Акт за граждански брак № *** от *** г., на Община А., ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между молителите, както следва:

            ПОСТАНОВЯВА детето А. Й. А., ЕГН **********,  да живее при майката Т.Д.А., ЕГН **********,***, на която ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето А. Й. А.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Й.А.А., ЕГН **********,*** с детето А. Й. А., ЕГН **********, както следва:  бащата ще взема детето при себе си  всяка първа и трета седмица от 9,00 часа в съботния ден до 19,00 часа в неделя / с преспиване /, както и първата половина от всички ученически ваканции и първата половина от лятната ваканция, която не съвпада с платения годишен отпуск на майката;

ОСЪЖДА бащата Й.А.А., ЕГН **********,*** да заплаща на детето  А. Й. А., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Т.Д.А., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 80 (осемдесет) лева, дължими до пето число на съответния месец, до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака, семейното жилище, находящо се на административен адрес гр.А., ул. “***” № ***, ет.***, ап.***,  да се предостави за ползване на съпругата  Т.Д.А., ЕГН **********.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи брачното си фамилно име А..

СТРАНИТЕ заявяват, че след развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг, както и че придобитото през време на брака имущество ще поделят извънсъдебно. За задълженията поети по време на брака от всеки един от съпрузите, ще отговаря съпруга Й.А.А., ЕГН **********,***, тъй като са използвани единствено в негов интерес и с тях не са задоволявани семейни нужди.

СТРАНИТЕ заявяват, че нямат взаимни претенции към фирмите и дяловете в търговски дружества, които притежава всеки от тях, както и към притежаваните от всеки от тях банкови сметки.

            ОСЪЖДА Й.А.А., ЕГН **********,*** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 65,10 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

 ОСЪЖДА Т.Д.А., ЕГН **********,*** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 7,50 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

МЗ / НК