Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер                                                      28.07. 2011 година                                  Град  Първомай

 

                                                         В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                             II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На  четиринадесети  юли                                                                                               Година 2011 

в закрито съдебно заседание в следния състав:

                                                                                                    

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Таня Петрова

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов частно гражданско дело номер 150 по описа за 2011 година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба на Д.П.Р., ЕГН **********,***, офис 2, чрез адвокат Н.Х. против В.Д.Р., ЕГН **********, действаща със съгласието на своята майка и законен представител С.Н.К., ЕГН ********** *** и С.Н.К., ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на Н.Д.Р., ЕГН **********, с която се претендира за намаляване размера на присъдената с Решение № 1507/09.06.2009 г., постановено по гр.д.№ 4310/2009 г. по описа на Пловдивския районен съд в тежест на ищеца месечна издръжка за ответника В.Д.Р., действаща със съгласието на своята майка и законен представител С.К. – негова непълнолетна дъщеря и на ответника С.К., като майка е законен представител на Н.Р., от 120 лева на 60 лева, считано от завеждане на делото на 24.02.2011 г., за всяко от децата.

Мотивиран от горното, Първомайският районен съд,  

 

Р Е Ш И:

 

ОТХВЪРЛЯ иска на Д.П.Р., ЕГН **********,***, офис 2, чрез адвокат Н.Х. против В.Д.Р., ЕГН **********, действаща със съгласието на своята майка и законен представител С.Н.К., ЕГН ********** *** и С.Н.К., ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на Н.Д.Р., ЕГН **********, с която се претендира за намаляване размера на присъдената с Решение № 1507/09.06.2009 г., постановено по гр.д.№ 4310/2009 г. по описа на Пловдивския районен съд, месечна издръжка за ответника, от 120 /сто и двадесет/ лева на 60 /шестдесет/ лева, считано от завеждане на делото на 24.02.2011г., за всеки от ответниците.

ОСЪЖДА Д.П.Р., ЕГН **********,*** да заплати на В.Д.Р., ЕГН **********, действаща със съгласието на своята майка и законен представител С.Н.К., ЕГН ********** *** и С.Н.К., ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на Н.Д.Р., ЕГН **********, сума в размер на 200 /двеста/ лева, представляваща направените по делото разноски.. 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Пловдивския окръжен съд в двуседмичен срок от датата на постановяването му – 28.07.2011 г.

Препис от решението да се връчи на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

МЗ / ВК