Р Е Ш Е Н И Е 

 

Номер   46                                                  12.05. 2011 година                          Град Първомай  

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Първомайският районен съд                                                         Втори  граждански състав

На четиринадесети април                                                 Година две хиляди и единадесета

в публичното заседание в следния състав

 

                                                                                       Председател: Матей Златанов

                                                                                               

Секретар Таня Петрова

Прокурор

като разгледа докладваното от председателя Матей Златанов гражданско дело номер 120 по описа за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството е по реда на чл.50 от СК.

            ……………………………………………………………………………

            …………………………………………………………………………...

Воден от горните мотиви и на основание чл. 330 от ГПК, съдът         

Р  Е  Ш  И  :

             ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Р.В.С., ЕГН **********,*** и М.В.С., ЕГН **********,***, сключен с Акт за граждански брак № ****, на Община Първомай, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между молителите, както следва:

            ПОСТАНОВЯВА детето В.М.С., ЕГН **********, роден на *** г.,  да живее при майката Р.В.С., ЕГН **********,***, на която ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето В.М.С. .

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата М.В.С., ЕГН **********,*** с детето В.М.С., ЕГН **********, както следва: бащата ще взема детето при себе си  всяка първа и трета седмица от 18,00 часа в петъчния ден до 18,00 часа в неделята / с преспиване /, без присъствието на майката, както и един месец през лятото, което не съвпада с отпуска на майката;

            ПОСТАНОВЯВА детето Т.М.С., ЕГН **********, родена на *** г.,  да живее при бащата М.В.С., ЕГН **********,***, на който ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Т.М.С. .

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката Р.В.С., ЕГН **********,*** с детето Т.М.С., ЕГН **********, както следва: майката ще взема детето при себе си  всяка първа и трета седмица от 18,00 часа в петъчния ден до 18,00 часа в неделята / с преспиване /, без присъствието на бащата, както и един месец през лятото, което не съвпада с отпуска на бащата;

 

ОСЪЖДА бащата М.В.С., ЕГН **********,*** да заплаща на детето  В.М.С., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Р.В.С., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева, която следва да се заплаща до всяко пето число на текущия месец считано от 12.05.2011 г., до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА майката Р.В.С., ЕГН **********,*** да заплаща на детето  Т. М.С., ЕГН **********, действащо със съгласието на баща си и негов законен представител М.В.С., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева, която следва да се заплаща до всяко пето число на текущия месец считано от 12.05.2011 г., до настъпване на законови основания за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното й изплащане.

 

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака ползването на семейно жилище, находящо се на административен адрес гр.***, да се предостави на съпруга М.В.С., ЕГН **********,***.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи предбрачното си фамилно име В..

СТРАНИТЕ заявяват, че след развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг, както и че през време на брака не са придобивали със съвместен принос движимо и недвижимо имущество, което да е предмет на делба между тях; не са теглили кредити за нужди на семейството, за които да носят солидарна отговорност, а ако някой от тях е теглили такива, то задължен по тях след развода остава единствен титуляра им.

             ОСЪЖДА М.В.С., ЕГН **********,*** да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 79,50 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

 ОСЪЖДА Р.В.С., ЕГН **********,***  да заплати в полза на ДЪРЖАВАТА, по бюджета на съдебната власт, сумата 79,50 лева, представляваща държавна такса върху размера на издръжката и държавна такса по делото.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

  МЗ/ВК                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/