Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   43                                  11.05.2011 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На деветнадесети април  през  две хиляди и единадесета година, в публично заседание в  следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 115 по описа  за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид:

            Производство по реда на чл.49, ал.1 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община Първомай граждански брак между Д.Т.В., ЕГН **********,*** и А.Д.В., ЕГН **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете Т. А. Д., родена на *** *** с ЕГН **********,  на майката Д.Т.В. с п.а.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата А.Д.В. с п.а., с детето Т. А. Д.: бащата А.Д.В. ще взема детето Т. А. Д.  от дома на майката всяка първа и трета събота и неделя от месеца, с преспиване от 08.00 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделният ден и по един месец през лятото, което време да не съвпада с годишния отпуск на майката.

            ОСЪЖДА А.Д.В. с п.а. да заплаща на детето Т. А. Д., действащо със съгласието на майката и негов законен представител Д.Т.В.  с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 80 (осемдесет) лева, считано от 05.01.2011 год. до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

            ПОСТАНОВЯВА ползването на семейното жилище, находящо се в гр. П., ул. “***” № 21 да се предостави на съпругът А.Д.В. с п.а.

            ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака  съпругата Д.Т.В. с п.а. да носи  фамилно име Д.

            СТРАНИТЕ заявяват, че отношение на семейното имущество са се споразумели, както следва :

1. Страните декларират, че не са придобивали недвижими имоти по време на брака.

2. Страните се съгласяват да се поставят в изключителен дял на съпруга А.Д.В. и той приема да получи в свой дял следното МПС :  лек автомобил, марка „МЕРЦЕДЕС”, модел „Ц 180”, цвят „ТЪМНОСИН”, рама ***, двигател № ***, с ДК№ РВ *** ВК и ремарке за лек автомобил тип “Каравана” марка “Бейрл.витес” 350 ДД, с рег. № РВ *** ЕН, рама № ***, цвят “Бял-сив”.

Застрахователната стойност на МПС, съгласно удостоверение № *** от *** г. на ЗПАД “Булстрад”, офис Първомай е в размер на 800 лв.

Застрахователната стойност на ремеркето, съгласно удостоверение № *** на ЗПАД “Булстрад”, офис Първомай е в размер на 200 лв.

 3. За уравнение на дела на съпругата Д.Т.В. същата заявява, че е  получила от съпруга си А.Д.В. в деня на подписване на настоящото споразумение в брой сумата в размер на 500 – петстотин лева, представляваща стойността на ½ идеална част от гореописаното МПС и ремарке.

            4. Издръжка между съпрузите не се дължи.

            5. Движимите вещи, придобити по време на брака, двамата съпрузи са си поделили извънсъдебно и нямат и няма да имат никакви претенции един към друг занапред.

            6. Всеки от съпрузите запазва личните си вещи и имущество, доколкото има такова, без занапред някой от тях да има претенции по отношение на тези вещи.

            7. Декларираме, че нямаме парични влогове в банки и други финансови институции на наше име и на името на детето ни.

СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящето споразумение уреждат имуществените си и неимуществени отношения, произтичащи от прекратяването на брака.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,  внесени предварително от съпругата.

ОСЪЖДА  Д.Т.В., ЕГН **********,***  да заплати държавна такса в размер на 17,50 лева /седемнадесет лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  А.Д.В., ЕГН **********,*** да заплати държавна такса в размер на 85,10 лева /осемдесет и пет лева и десет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ / НК