Р Е Ш Е Н И Е

 12

гр. Първомай, 16.02.2011 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на четиринадесети февруари през две хиляди и единадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 41 по описа на съда за 2011 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

……………………………………………..

…………………………………………….

…………………………………………….

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** г. в гр. П., общ. П., обл. П., граждански брак между Н.Р.К., с ЕГН: **********,***, и Д.П.К., с ЕГН: **********,***, и двамата със съдебен адрес адв. Н.Б.,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

 

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

            1. Страните декларират, че нямат родени от брака деца, придобити по време на брака недвижими имоти и лек автомобил съпружеска имуществена общност.       

2. След прекратяване на брака съпругата – Д.П.К., с ЕГН: **********, възстановява и ще носи предбрачното си фамилно име – Д.

3. Семейното жилище – жилищна сграда, собственост на родителите на съпруга, находяща се на административен адрес гр. П., ул. „***” № 8, се предоставя за ползване на съпруга Н.Р.К..

            4. Страните декларират, че нямат претенции за издръжка един към друг.

5. Страните декларират, че нямат придобити по време на брака банкови сметки с общи средства, а ако някой има такива, то те са придобити с лични средства.

6. Страните декларират, че не са поемали заедно или по отделно парични задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако са поемали, то всеки ще отговаря еднолично за връщането им.

ОСЪЖДА Н.Р.К., с ЕГН: **********,***, и Д.П.К., с ЕГН: **********,***, и двамата със съдебен адрес адв. Н.Б.,***, да заплатят допълнителна държавна такса в размер на по 7,50 лв. по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия: /П/

ЕК/НК