Р Е Ш Е Н И Е

 14

гр. Първомай, 18.02.2011 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на шестнадесети февруари през две хиляди и единадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 2 по описа на съда за 2011 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

………………………………………………………….

………………………………………………………….

………………………………………………………….

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** г. в с. Г., общ. П., обл. П., граждански брак между К.П.М., с ЕГН: **********,***, и Х.С.М., с ЕГН: **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. Упражняването на родителските права върху родените от брака деца П. К. М., с ЕГН: ********** и С. К. М., с ЕГН: **********, се предоставя на майката Х.С.М., с ЕГН: **********.

*. Родените от брака деца П. К. М., с ЕГН: ********** и С. К. М., с ЕГН: **********, ще живеят при майката Х.С.М., с ЕГН: **********,***, в дома на родителите на К.М..

3. На бащата К.П.М., с ЕГН: **********, ще осъществява свиждане и лични контакти с децата П. К. М., с ЕГН: ********** и С. К. М., с ЕГН: **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08.00 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделния ден, както и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишния отпуск на майката.

4. К.П.М., с ЕГН: **********, се задължава да заплаща на Х.С.М., с ЕГН: **********, като на майка и законен представител на малолетното дете С. К. М., с ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 250 /двеста и петдесет/ лева, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака, до настъпване на законна причина за прекратяване или изменяването и, и на П. К. М., с ЕГН: **********, със съгласието на майка му  Х.С.М., с ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 250 /двеста и петдесет/ лева, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака, до настъпване на законна причина за прекратяване или изменяването и.

5. След прекратяване на брака съпругата Х.С.М., запазва брачното си фамилно име – М..

6. След прекратяване на брака семейното жилище, находящо се в с. Г., общ. П., обл. П., ул. „***” № 8, собственост на родителите на К.М., ще се предоставя за ползване на съпругата Х.С.М., с ЕГН: ********** и децата П. К. М. и С. К. М., за срок от една година, на осн. чл. 56, ал. 3 от СК.

7. Страните декларират, че нямат претенции по между си за издръжка.

8. Страните декларират, че нямат придобито по време на брака недвижими имоти и движимо имущество с общи средства. Страните декларират, че нямат придобити по време на брака банкови сметки с общи средства, а ако някои от тях има такива, то същите са придобити с лични средства.

9. Страните заявяват, че не са поемали парични или други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то ще отговаря еднолично за връщането им.

 

            ОСЪЖДА К.П.М., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 367.50 лева /триста шестдесет и седем лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Х.С.М., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

 

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия: /П/

ЕК/НК