Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е     № 33

гр.Първомай, 14.04.2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            ПЪРВОМАЙСКИ РАЙОНЕН СЪД, І граждански състав, в открито съдебно заседание на тридесет и първи март две хиляди и единадесета година, в състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

при участието на секретаря Таня Петрова разгледа докладваното от съдията гр. дело № 383 по описа на съда за 2010 г. и , за да се произнесе, съобрази следното:

            Производството е образувано по иск с правна квалификация чл.350а от Кодекса на труда (КТ), във връзка с чл.160, ал.3 от КТ, предявен от Я.Д.Ш., ЕГН **********,*** – 73 – А.Х.” със седалище  и адрес на управление гр.П., ул. “***” № ***, вх. ***, ет. *** , ап. ***, с ЕИК ***.

Ищецът твърди, че е имал трудово правоотношение с ответника  ЕТ „***– А.Х.” и е работил по трудово правоотношение през периода 19.08.2010 г. до 18.10.2010 г. Не претендира разноски.

            Ответникът ЕТ „*** – А.Х.”***, чрез едноличния собственик А.Г.Х. признава предявения иск. Моли да не му бъдат присъждани направените от ищеца разноски.

 В съдебно заседание, чрез процедсуалния си представител адвокат С. К. – М., ищеца моли да бъде постановено решение при признание на иска. Ответника не се представлява.

Съдът счита, че са налице предпоставките на чл.237 от ГПК, за постановяване на решение при признание на иска, а именно ответника е признал иска и ищеца е направил искане да бъде прекратено съдебното дирене и да бъде постановено решение при признание на иска.

Тъй като ответника с поведението си не е дал повод за завеждане на делото, на осн. чл.78, ал.2 от ГПК, на същия не следва да бъдат възлагани разноски за дължимата държавна такса, като разноските следва да бъдат възложени на ищеца. Ищецът на осн. чл.83, ал.1, т.1 от ГПК е освободен от внасяне на държавни такси и разноски, тъй като предявения иск произтича от трудово правоотношение.

          По изложените съображения, съдът

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА ЗА УСТАНОВЕНО спрямо ЕТ „*** – А.Х.” със седалище  и адрес на управление гр.П., ул. “***” № ***, вх. ***, ет. *** , ап. ***, с ЕИК ***, че  Я.Д.Ш., ЕГН **********,*** е работил при ЕТ „***– А.Х.” със седалище  и адрес на управление гр.П., ул. “***” № ***, вх. ***, ет. *** , ап. ***, с ЕИК *** за периода 19.08.2010 г. – 18.10.2010 г. и ЗАДЪЛЖАВА последния да нанесе трудовия стаж на Я.Д.Ш., ЕГН **********,*** за периода 19.08.2010 г. – 18.10.2010 г  в трудовата му книжка.

         Решението може да се обжалва в двуседмичен срок от връчването с въззивна жалба пред ПОС.

         

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

МЗ / НК