Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

Номер      34                          14.04. 2011 година                        Град  Първомай

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                      II  ГРАЖДАНСКИ СЪСТАВ

На двадесет и четвърти март                                                                   Година 2011 

в публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                                             

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Матей Златанов

Секретар: Таня Петрова               

Прокурор:                                  

като разгледа докладваното от съдията Златанов гражданско дело номер 229 по описа за 2011 година и за да се произнесе взе предвид следното:

 

            Предявени са обективно съединени искове от А.О.А., ЕГН **********,***, като майка и законен представител на малолетната М. Ф. А., ЕГН ********** срещу Ф.А.М., ЕГН **********,***, с правно основание чл.143, ал.2 и чл.149 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

По изложените съображения, съдът 

РЕШИ: 

ОСЪЖДА Ф.А.М., ЕГН **********,***, представляван в процеса чрез адв. С.Я. – назначен особен представител по реда на чл.47, ал.6 от ГПК, да заплаща на малолетното дете М. Ф. А., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител А.О.А., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 60.00 лв (шестдесет лева), считано от 07.07.2010г. до настъпване на законни причини за изменение или прекратяване на тази издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, от датата на изискуемостта на всяко вземане до окончателното му изплащане. 

ОСЪЖДА Ф.А.М., ЕГН **********,***, представляван в процеса чрез адв.С.Я. – назначен особен представител по реда на чл.47, ал.6 от ГПК, да заплати на малолетното дете М. Ф. А., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител А.О.А., ЕГН **********,***, издръжка за минало време, считано от 01.10.2009г. до 07.07.2010г., в размер на 60.00 лв (шестдесет лева) месечно, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска до окончателното му изплащане.

ОСЪЖДА Ф.А.М., ЕГН **********,***, представляван в процеса чрез адв.С.Я. – назначен особен представител по реда на чл.47, ал.6 от ГПК, да заплати по сметка Районен съд Първомай, сумата от  186,40 лева (сто осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки), представляваща държавна такса върху присъдения размер на издръжката и възнаграждение за назначения му особен представител.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр. Пловдив, в двуседмичен срок от 14.04.2011г., датата посочена от съда за обявяване на решението.

 

                                                                         

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ / НК