О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 27.10.2010 год.

 

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и седми октомври през две хиляди и десета година, в състав:

Районен съдия: Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията н. а. х. д. № 188 по описа на съда за 2010г.

за да се произнесе, взе предвид:

Постъпила е жалба срещу НП № 82/03.09.2010 год. на директора на РИОСВ Пловдив, издадено с оглед извършено нарушение на територията на с. Войсил, общ. Марица.

В писмото на РИОСВ се визира жалба срещу НП № 93/01.10.2010 год., но преписка по това наказателно постановление не е приложена, а е изпратена жалба на адв. Д.С.К., като пълномощник на Я.Р.В., против НП № 82/03.09.2010 год. на директора на РИОСВ Пловдив. Предмета на производството се определя от подадената жалба. Със същата се обжалва законосъобразността на издадено наказателно постановление, за извършено административно нарушение на територията на с. Войсил, общ. Марица. Съгласно чл. 59 от ЗАНН наказателното постановление подлежи на обжалване пред Районния съд в района, на който е извършено или довършено нарушението. В конкретния случай нарушението е извършено на територията на Община Марица, поради което наказателното постановление подлежи на обжалване пред Районен съд Пловдив, както е посочено и до където е адресирана самата жалба. Ето защо делото следва да бъде прекратено пред Районен съд Първомай и изпратено по подсъдност на Районен съд Пловдив.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НАХД № 188 / 2010 година по описа на Районен съд – Първомай, образувано по жалба на адв. Д.С.К., като пълномощник на Я.Р.В., против НП № 82/03.09.2010 год. на директора на РИОСВ Пловдив.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд Пловдив, на основание чл. 59, ал. 1 от ЗАНН.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е неокончателно и подлежи на обжалване пред Административен съд Пловдив в седмодневен срок от получаване на препис от определението от страните.

 

Районен съдия: (п)

 

 

ЕК / МЗ