П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

17

 

гр. Първомай, 04.10.2010 година

 

В  И М Е Т О  НА  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, ПЪРВИ СЪСТАВ, в публично съдебно заседание на четвърти октомври през две хиляди и десета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

 

при секретаря: Мария Запрянова

 

разгледа, докладваното от Председателя НЧХД № 50 по описа на Съда за 2010 година и

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.И.Ч., роден на *** ***, ***, ***, *** гражданин, ***, ***, с *** образование, ***, с ЕГН: **********, за ВИНОВЕН В ТОВА, че на 08.09.2009 г. в с. Бяла река, обл. Пловдив, е причинил на Н.Х.Н., с ЕГН: **********,***, лека телесна повреда – разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, изразяващо се в разкъсно-контузна рана на горната устна на устата, контузия и кръвонасядане в тази област, както и разклащане на първи и втори долни десни зъби, но на основание чл. 78а от НК във вр. с чл. 2, ал. 2 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, КАТО МУ НАЛАГА административно наказание “глоба”, в размер на 500,00 (петстотин) лева.

ОСЪЖДА подсъдимия М.И.Ч. със снета по-горе самоличност да заплати на Н.Х.Н. с ЕГН: **********,***, сумата от 1000,00 (хиляда) лева, представляваща обезщетение за причинените му от престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК неимуществени вреди – болки, страдания, срам и унижения.

ОСЪЖДА подсъдимия М.И.Ч. със снета по-горе самоличност да заплати на Н.Х.Н. с ЕГН: **********,***, сумата от 492,00 (четиристотин деветдесет и два) лева, представляваща направени по делото разноски,

ОСЪЖДА подсъдимия М.И.Ч. със снета по-горе самоличност да заплати по сметката на РС – Първомай държавна такса върху уважения размер на гр. иск, в размер на 50,00 (петдесет) лева.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

 

ЕК / МЗ