ПРИСЪДА

 

№ 13

 

град Първомай, 10.06.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на десети юни две хиляди и десета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Христинка костадинова

 

Мариана Димитрова

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 201 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия М.А.А., роден на *** ***, ЕГН **********, турчин, български гражданин, разведен, осъждан, с основно образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 06.06.2009 година в град Първомай, област Пловдив, в условията на опасен рецидив (след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, и след като е бил осъждан два и повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за нито едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК) отнема чужди движими вещи – два броя метални бариерни греди с кръгла форма, всяка от които с дължина седем метра на обща стойност 88,90 лева, един брой метална бариерна греда с дължина осем метра на стойност 50,80 лева, един брой метална бариерна греда с дължина осем метра, счупена на две парчета от по четири метра (скрап) на стойност 10,82 лева и един брой метална мантинела с дължина шест метра на стойност 96,00 лева – всичко на обща стойност 246,52 лева (двеста четиридесет и шест лева и петдесет и две стотинки) от владението на жп секция – Пловдив (собственост на Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура” – София), без съгласие на ръководството, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1 букви А и Б от НК и във връзка с чл. 54 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на две години.

На основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС определя първоначален строг режим за така наложеното наказание лишаване от свобода, което да се изтърпи от подсъдимия в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

 

Осъжда подсъдимия М.А.А. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 155,00 лева за деловодни разноски, както и сумата от 5,00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ