ПРИСЪДА

 

№ 21

 

град Първомай, 18.11.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на осемнадесети ноември две хиляди и десета година с

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 125 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Х.Т.Л., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно специално образование, ***, живущ ***, за виновен в това, че на 14.06.2008 година в село Градина, община Първомай, област Пловдив, управлява моторно превозно средство лек автомобил „Ауди А4” с ДК № *, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,26 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза № * / 16.06.2008 година, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на три месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години.

На основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК възлага на полицейския инспектор по местоживеене на подсъдимия полагането на възпитателни грижи в изпитателния срок на условното осъждане.

На основание чл. 343г във връзка с чл. 343б, ал. 1 във връзка с чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК лишава Х.Т.Л. от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

 

Осъжда подсъдимия Х.Т.Л. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 687,00 (шестстотин осемдесет и седем) лева за деловодни разноски, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ