ПРИСЪДА

 

 

град Първомай, 11.11.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на единадесети ноември две хиляди и десета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Руси шишков

 

Христинка костадинова

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 102 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимата З.В.Д., родена на *** ***, ЕГН **********, българка, българска гражданка, вдовица, неосъждана (с наложено административно наказание по чл. 78а от НК), с висше юридическо образование, адвокат към Адвокатска колегия - *, живуща ***, за виновна в това, че от средата на месец декември 2007 година до началото на месец януари 2008 година в град Димитровград, област Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага възбужда заблуждение у Я.З.Д. *** и с това на 03.01.2008 година му причинява имотна вреда в размер на 800,00 (осемстотин) лева, поради което и на основание чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК я осъжда на една година лишаване от свобода, а на основание чл. 304 от НПК признава за невинна подсъдимата З.В.Д. да е извършила деянието при условията на продължавано престъпление и до началото на месец февруари 2008 година да е поддържала заблуждение у Я.З.Д. и с това му е причинила имотна вреда в размер на 2000,00 (две хиляди) лева, като я оправдава по повдигнатото обвинение в тази част.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание една година лишаване от свобода за срок от три години.

Възлага на основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК на съответния полицейски инспектор от РУ „Полиция” – Димитровград по местоживеене на подсъдимата З.В.Д. полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане.

 

Осъжда подсъдимата З.В.Д. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 41,00 (четиридесет и един) лева за разноски, както и сумата от 5,00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ