ПРИСЪДА

 

22

 

град Първомай, 09.12.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на девети декември две хиляди и десета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 155 по описа на Съда за 2008 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия В.Д.Т., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, управител на „Макро Ко” ООД - Хасково, постоянен адрес:***, за виновен в това, че в началото на месец януари 2008 година до 06.02.2008 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, в съучастие като извършител с Ч.Д.Т., без съгласието на притежателя на изключителното право „Адидас” АГ – Германия използва в търговската си дейност (производство на спортни екипи от „Макро КО” ООД – Хасково) марка „Адидас” (с регистрови номера в Патентно ведомство на Република България: № 21183, тип комбинирана, и № 12670, тип словна), обект на това изключително право, като съгласно чл. 13, ал. 2, т. 1 от Закона за марките и географските означения поставя знак върху стоките, поради което и на основание чл. 172б, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на две години лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 (две хиляди) лева, като на основание чл. 304 от НПК го признава за невинен да е извършил деянието в условията на чл. 26, ал. 1 от НК - продължавано престъпление - и го оправдава по първоначално повдигнатото му обвинение в тази част.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание две години лишаване от свобода за срок от три години.

 

Признава подсъдимия Ч.Д.Т., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, управител на „Макро Ко” ООД - Хасково, живущ ***, за виновен в това, че в началото на месец януари 2008 година до 06.02.2008 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, в съучастие като извършител с В.Д.Т., без съгласието на притежателя на изключителното право „Адидас” АГ – Германия използва в търговската си дейност (производство на спортни екипи от „Макро КО” ООД – Хасково) марка „Адидас” (с регистрови номера в Патентно ведомство на Република България: № 21183, тип комбинирана, и № 12670, тип словна), обект на това изключително право, като съгласно чл. 13, ал. 2, т. 1 от Закона за марките и географските означения поставя знак върху стоките, поради което и на основание чл. 172б, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на две години лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 (две хиляди) лева, като на основание чл. 304 от НПК го признава за невинен да е извършил деянието в условията на чл. 26, ал. 1 от НК - продължавано престъпление - и го оправдава по първоначално повдигнатото му обвинение в тази част.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание две години лишаване от свобода за срок от три години.

 

На основание чл. 172б, ал. 3 от НК отнема в полза на държавата предмета на престъплението – готови продукти с марка „Адидас”, които да се унищожат след влизане на присъдата в сила.

Да се унищожат като вещи без стойност текстилните заготовки, листове с щампи и надписи, етикети, ципове и метални дръжки за тях, пликове, ролки.

Да се оставят между кориците на делото тетрадки и стокови разписки.

 

Осъжда всеки от подсъдимите В.Д.Т. и Ч.Д.Т. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай по ½ от сумата от 1249,00 (хиляда двеста четиридесет и девет) лева за деловодни разноски, както и сумата от  по 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ